Kako je RK “Rudar” u cijelosti amaterski klub, oslonac u igračkom kadru je na podmlatku iz vlastite omladinske škole. Cilj nam je animirati djecu za bavljenje sportom, usaditi im ljubav prema istom te omogućiti i mlađim dobnim skupinama natjecateljsko bavljenje sportom.
Želimo povećati broj mladih koji žele trenirati i igrati rukomet, a kasnijim odabirom najkvalitetnijih pojedinaca, stvarati igrače koji će uspješno igrati u seniorskoj konkurenciji. U ovom trenutku u sklopu RK “Rudar” djeluje 5 mlađih uzrasnih kategorija sa stotinjak registriranih igrača. O razvoju i napretku mladih igrača brine 5 trenera sa potrebnim kvalifikacijama HOO i KIF-a.

rkrudar_logo

Rukomet je zahtjevan i kompleksan sport te je kao takav, aktivnost koja izrazito pozitivno utječe na fizički ali i duhovni razvoj mladog čovjeka. Kroz treninge i utakmice te zajedničko druženje, svoj djeci i omladini zainteresiranoj za bavljenje rukometom pomažemo da se u okviru našeg kluba pravilno usmjere i korisno utroše svoju energiju te da se kroz rad u grupi i treninge nauče kvalitetno komunicirati i snalaziti se u društvu.
Ovaj način rada gdje je velika pažnja usmjerena na rad s mladima i najmlađim uzrastom pokazao se kao jedini ispravni put i garantira nam daljnji razvoj i kontinuirani uspjeh.

Klub nije zasnovan na profesionalnom odnosu nego se njegov rad zasniva na dobrovoljnom i volonterskom radu prijatelja i članova kluba. Igrači za svoj trud ne dobivaju nikakvu novčanu naknadu već treniraju i igraju iz ljubavi prema rukometu i sportu uopće. Igrači su uglavnom školarci, studenti i radnici.