RK Rudar – sportski ponos Samobora

0
1275

Povodom značajnih priznanja koje su rukometaši RK Rudar i karatistica Ana Lenard nedavno primili od Hrvatskog olimpijskog odbora, 28. prosinca je priređen prijem za nagrađene samoborske sportaše u samoborskoj gradskoj vijećnici.

Sportašima su na priznanju čestitali zamjenici samoborskog gradonačelnika Željko Stanec i Sanja Horvat Iveković te predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić.

Željko Stanec posebno je istaknuo Rude kao mjesto uspješnih priredbi poput Rudarske greblice i turističkih atrakcija kakva je i Rudnik svete Barbare, a takvima se već dugo vremena  pokazuju i sportaši, posebice rukometaši Rudara. Isto tako, karatistica Ana Lenard već je godinama u vrhu svjetskog karatea i svojim uspjesima pronosi ime Samobora diljem svijeta, napomenuo je Stanec.

Sanja Horvat Iveković pohvalila je entuzijazam i uspjehe samoborskih sportaša koji mogu biti uzor svim mladima, a Grad Samobor će, u osiguravanju optimalnih uvjeta za rad, i nadalje činiti sve što je u njegovoj moći kako bi rezultati bili još bolji.

I Miro Kelečić je izrazio zadovoljstvo visokim priznanjima samoborskim sportašima, pogotovo zato što dolaze iz krovne sportske organizacije, u kojoj najbolje mogu ocijeniti vrijednost i zasluge pojedinih sportaša i sportskih kolektiva.

A da ne bi sve ostalo samo na riječima, nositeljima priznanja uručene su i prigodne novčane nagrade. RK Rudar je dobio 50.000, a Ana Lenard 2.000 kuna, što će im sigurno pomoći u daljnjem radu i pripremama za sportska natjecanja koja su u 2019. godini pred njima, na čemu su Ana Lenard i predsjednica RK Rudar Snježana Hofer zahvalile gradskim čelnicima.

Nakon prijema za vrijedne je sportaše i sportske djelatnike u Samoborskoj pivnici priređena i skromna zakuska, tijekom koje je bilo prilike i za razgovor o planovima u narednom razdoblju.

Izvor:  www.samobor.hr