RK Rudar osvojio nagradu HOO-a Matija Ljubek za životno djelo

0
1173

Na svečanoj dodjeli priznanja i nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora za 2018. godinu, održanoj 19. prosinca u Zagrebu, RK Rudar primio je Nagradu Matija Ljubek, koju HOO daje zaslužnicima za životno djelo, a za najuspješniju žensku ekipu proglašena je hrvatska karate reprezentacija, u čijem je sastavu i Samoborka Ana Lenard.

Nagrada Matija Ljubek za životno djelo pripala je Rukometnom klubu Rudar. Prvi je to put u povijesti dodjele ovog Trofeja od 1992. da je jedna samoborska udruga dobila ovakvo veliko priznanje.

Nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora Matija Ljubek dodjeljuje se svake godine kao najviše priznanje pojedincima za životno djelo u području sporta u znak priznanja za osobit doprinos u sportu, te udrugama koje su pridonijele razvoju pojedinih područja, od tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, sportsko-rekreativnih aktivnosti do razvoja određenog sporta ili sporta u cijelosti.

Čestitke idu i Ani Lenard, članici Hrvatske karate reprezentacije, najuspješnije ženske ekipe koju još čine Ana Marija Bujas Čelan, Marina Barac i Alesandra Hassani. Karatašice su sa EP-a u Novom Sadu donijele brončanu medalju.

Nagradu Matija Ljubek, koju HOO daje zaslužnicima za životno djelo, ove godine uz RK Rudar primili i Vjekoslav Šafranić (borilački sportovi) i Branko Omazić (sport osoba s invaliditetom) iz Zagreba te Danko Jerković (vaterpolo) i Ante Tanfara (karate i košarka) iz Šibenika.

Ovogodišnja dobitnica Trofeja MOO-a „Olimpizam na djelu“ je članica Vijeća i dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden.

Izvor: www.radiosamobor.hr