Rudari još jednom osvojili Memorijal Karlović i Kauzlarić

0
1410

Na 28. Memorijalnom turniru Karlović i Kauzlarić odigranom od 25. – 26. siječnja 2020. godine u organizaciji MRK Trsat, Rudari su u dvjema dobnim skupinama opravdali poziv domaćina osvojivši prvo mjesto u natjecanju dječaka 2004. godišta i četvrto mjesto u natjecanju dječaka 2006. godišta.


Turnir je bio pozivnoga karaktera i na njemu su nastupile ponajbolje ekipe iz Hrvatske, zajedno s vrhunskim ekipama iz susjedne Slovenije i Mađarske.

Dječaci 2004. god. (mlađi kadeti), u grupi zauzimaju nakon prvog dana prvo mjesto, u četvrtfinalu pobjeđuju ekipu Zameta 19:17, a u polufinalu ekipu Rugvice 15:14.
Finale im donosi ekipu RK Čakovca protiv koje slave rezultatom 20:16 i odnose zlato (kojeg su obranili od prošle godine).
U najbolju sedmoruku turnira uvršten je FRAN SUBAN, dok je VITO GLIVETIĆ proglašen najboljim igračem turnira.


Dječaci 2006. god. (dječaci A) u grupi zauzimaju drugo mjesto, što im u četvrtfinalu donosi ekipu Koprivnice koju pobjeđuju 20:16. Polufinale igraju s aktualnim prvakom Hrvatske ,ekipom PPD Zagreb i gube 16:23. Za obranu bronce od prošle godine dječaci Rudara igraju sa mađarskom ekipom Eles, utakmica je bila napeta i izjednačena do samog kraja, no ipak na kraju zadnjih 2 min. popušta koncentracija (realizacija) i Eles slavi sa konačnih 23:20.
U idealnu sedmorku turnira uvršteni su FRAN MARTINKO i DORIAN GORIČKI.

Iva Martinko