Rudari bolji u derbiju

0
1030

1. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA – SJEVER
7. kolo

RK RUDAR – KTC 33:30 (19:16)



Iako oslabljeni neigranjem nekolicine standardnih prvotimaca (Trčak, Brnas, Gaća), rukometaši „Rudara“ odigrali su odličnu utakmicu i u derbiju 7. kola sigurno i zasluženo pobijedili vodeću ekipu na prvenstvenoj ljestvici rezultatom 33:30, poluvrijeme 19:16. Gosti prikazanom igrom nisu opravdali ulogu lidera i na današnjoj utakmici uspjeli su samo u početku susreta izjednačiti na 2:2, a sve ostalo proteklo je u znaku raspoloženih domaćih rukometaša. Nakon spomenutog izjednačenja, „Rudari“ odličnom igrom u obrani i brzim kontrama podižu rezultat na 11:4, a gosti djeluju nemoćno pa u samo 5 minuta koriste dva time-outa. Uspjeli su gosti primiriti domaći nalet pa se do kraja poluvremena igra gol za gol, ali „rudari“ sa dvije pogreške ispuštaju sigurno vodstvo 19:14 i daju gostima priliku da se rezultatski približe te na odmor odu sa obećavajućih 19:16.


U nastavku „Rudari“ nastavljaju s dobrom igrom iz prvog poluvremena i održavaju sigurno vodstvo od 4-5 golova razlike ne dozvoljavajući gostima da se rezultatski približe i učine neizvjesnim pitanje pobjednika. Definitivna potvrda zaslužene pobjede uslijedila je serijom od četiri pogotka u nizu pri rezultatu 28:24, pa u 54. minuti stoji 32:24 za danas odlične domaće rukometaše. Do kraja utakmice trener Hrvoje Štibohar daje priliku mladim igračima što gosti koriste i umanjuju visoki poraz na prihvatljivih 33:30.
Nakon 7. kola Rudari zajedno sa ekipom Bjelovara drže vrh prvenstvene ljestvice sa 12 osvojenih bodova.
Rudar: F. Cvetković; K. Skendrović 1; V. Runtas 3; F. Skendrović; M. Štajnkler 3; A. Barišić; M. Škiljan 1; D. Trčak 6; H. Tojčić 11 (7); T. Štajnkler 6; T. Brnas; D. Banjedvorec; E. Fresl 1; M. Trčak 1; M. Jurić; J. Žitković;
U narednom 8. kolu „Rudare“ očekuje nezgodno gostovanje kod starih rivala ekipe „Ivanića“.