Prijem rukometaša RK „Rudar“

0
1301

Rudolf Vujević primio je u četvrtak predstavnike Rukometnog kluba „Rudar“ iz Ruda. Rukometaši „Rudara“ od jeseni će se natjecati u Premier ligi, najjačoj rukometnoj ligi u Hrvatskoj. Za mali klub, iz maloga mjesta, povijesni uspjeh.

„Ponosni smo i sretni! Ovo je vrhunac naših uspjeha“, rekla je Snježana Hofer, predsjednica kluba. S ponosom je dodala da ekipu čine domaći dečki, koji rukomet igraju na amaterskoj bazi, ali s puno ljubavi, srca i entuzijazma. „Ovom su uspjehu pridonijeli i volonteri kluba, a puno je pridonijela i sportska dvorana, sagrađena prije šest godina. Imamo prekrasne uvjete za rad“, rekla je Hofer.

rurari9Natjecanja u Premier ligi za rukometaše „Rudara“ počinju 24. rujna. „Sa skromnim sredstvima postigli smo izuzetne rezultate. Do uspjeha smo došli radom, entuzijazmom i višegodišnjom tradicijom. Ono što je ostvario naš mali klub, isto je kao da je Dinamo osvojio Ligu prvaka“, rekao je Darijo Gaća, trener i sportski direktor kluba.

Županija je rukometaše „Rudara“ nagradila sportskom opremom, a zamjenik Vujević je tom prigodom rekao da bi ovaj uspjeh trebao potaknuti i druge da krenu njihovim stopama. „U klubu je i oko 150 mladih rukometaša. Podržavamo rad s djecom, možete računati na našu pomoć“, naglasio je Vujević. (zgzupanija.hr)