Pobjeda u infarktnoj završnici

0
1069

PREMIJER RUKOMETNA LIGA

  1. kolo

                                  RK RUDAR – HRK GORICA  25:24 (7:13)

U prekrasnoj atmosferi ispunjene dvorane, rukometaši Rudara ostvarili su prvu pobjedu u Premijer ligi savladavši odličnu ekipu Gorice rezultatom 25:24, poluvrijeme 13:7 za goste iz Gorice. Nakon dva poraza na gostovanjima Rudari su na svom parketu dočekali ekipu Gorice koja je nakon odličnog starta i dvije pobjede željela nastaviti sa dobrim rezultatima, dok je Rudarima pobjeda bila imperativ za miran nastavak prvenstva. Sputani imperativom pobjede i željom da se dokažu pred svojim navijačima Rudari su odigrali katastrofalno prvo poluvrijeme u kojem im baš ništa nije polazilo za rukom, što su odličnii gosti predvođeni Ferenčinom i Sladoljevom znali iskoristiti i na poluvremenu imaju gotovo nedostižno vodstvo 13:7.

 

U drugom pluvremenu Rudari kreću u svom poznatom stilu i već u 38. minuti dolaze na samo 2 pogotka zaostatka 14:16, što kod gostiju izaziva nesigurnost i nervozu, a navijači Rudara prepoznaju trenutak i gromoglasno bodre svoje ljubimce u njihovom nastojanju za poravnanjem rezultata. U tim trenutcima odlični Lika Bumbak i Hrvoje Tojčić nose igru domaćih i u 47. minuti Rudari imaju vodstvo 17:16. U poljednjih desetak minuta ekipe se izmjenjuju u vodstvu, a u samu završnicu ekipe ulaze poravnate 24:24 s tim da gosti iz Gorice imaju posljednji napad za pobjedu. Nakon time-outa gostima ostaje 14 sekundi za organizaciju posljednjeg napada ali do tada najbolji igrač gostiju Ferenčina baca loptu u aut. Rudarima preostaje svega 9 sekundi za zadnji napad ali pri izvođenju auta gostujući igrač Lucijan Bura nesportski ometa domaćeg igrača i prema novim pravilima to je sedmerac za Rudar. Na tribinama, erupcija oduševljenja među doamćim navijačima, a na licima gostujućih igrača šok i nevjerica. Danas najbolji u redovima Rudara, Hrvoje Tojčić, sigurno realizira najstrožu kaznu i Rudari upisuju povijesnu, prvu pobjedu u Premijer ligi.

Rudar: F. Cvetković ;F. Kumerle 2; V. Runtas; F. Skendrović 3; M. Štajnkler ; S. Šujster ; D. Trčak 2(1); H. Tojčić 11 (3); T. Štajnkler ; T. Brnas 3; J. Štajnkler; A. Trčak 4; L. Bumbak ; E. Fresl 1; Z. Đikić 3;

U 4. Kolu Rudari gostuju u Umagu kod istoimenog domaćina RK Umag.
Utakmica je na rasporedu u subotu 15. listopada s početkom u 19.00 sati.