Prvi poraz Rudara

0
994

Porazom u Garešnici rukometaši Rudara prokockali su priliku da nakon 6. kola 1. HRL Sjever, zasjednu na vrh prvenstvene ljestvice i odmaknu ekipama Bjelovara i KTC-a na dva boda prednosti.

Neshvatljivo lošom igrom u obrani „Rudari“ su dali priliku domaćoj ekipi koja je do sada imala samo jednu pobjedu da dođu do nova dva boda i povećaju izglede za ostanak u ligi. Očito je da su „Rudari“ podcijenili domaću momčad i u svojim glavama pobjedu proslavili već u subotu, kada su doznali da je Bjelovar izgubio od Maksimir Pastele.

Olako shvaćanje suparnika vratilo se na najgori mogući način, gubitkom bodova od zaista skromne ekipe koja je uz momčad Gradiške glavni kandidat za ispadanje iz lige. Što reći o igri, kada se u prvom poluvremenu primi dvadeset golova. Obrana, koja je bila zaštitni znak igre Rudara kao da nije postojala, a solidni vratari bili su na pravoj streljani. Uvidjevši  „da je vrag odnio šalu“ pokušali su „rudari“ sve kako bi dostigli vodstvo domaćih, i  pedesetak sekundi prije kraja izjednačuju rezultat na 36:36, ali domaćini uspijevaju izboriti kazneni udarac iz kojeg postižu svoj 37. pogodak, i isključenje igrača Rudara što je bio i kraj nadanjima rukometaša Rudara u povoljan rezultat.

Igrači trenera Hrvoja Štibohara mogu žaliti za ispuštenim bodovima, ali utakmica protiv Garešnice dobra im je škola za predstojeće susrete, i opomena da se nitko neće predati bez borbe.

Za Rudar su protiv Garešnice igrali:

F. Cvetković; V. Runtas 7; F. Skendrović 3; M. Štajnkler 1; M. Škiljan; L. Gaća 2; D. Trčak 2; H. Tojčić 10 (7); T. Štajnkler 7; A. Guliš; D. Banjedvorec 1; E. Fresl 2; A. Trčak; J. Žitković;

U narednom 7. kolu „Rudari“ dočekuju ekipu KTC-a koja zajedno s Bjelovarom i Rudarom dijeli vrh prvenstvene ljestvice s 10 osvojenih bodova.

Utakmica Rudar – KTC, igra se u subotu 28. listopada u Rude Areni s početkom u 19.00 sati.