Rudari do boda u zadnjoj sekundi

0
988

1. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA – SJEVER
18. kolo                              

MRK MAKSIMIR PASTELA – RK RUDAR  21:21 (11:10)

U utakmici punoj rezultatskih preokreta rukometaši „Rudara“ uspjeli su pogotkom Lovre Gaće u posljednjim sekundama utakmice doći do izjednačenja i na taj način osvojiti bod na teškom gostovanju kod solidne ekipe Maksimir Pastele.

Utakmica je obilovala rezultatskim preokretima, a obje ekipe postizale su golove u serijama. Rudari su poveli 2:1, da bi domaćini ubrzo preokrenuli rezultat i imaju vodstvo 5:2. „Rudari“ nakon time-outa sređuju svoje redove i ostvaruju prednost 8:6 koje olako ispuštaju i domaćini serijom od 5 pogodaka prelaze u vodstvo 11:8. „Rudari“ u završnici prvog poluvremena sa dva uzastopna pogotka smanjuju na 11:10, što je bio i konačni rezultat prvog poluvremena. U nastavku opet mnoštvo preokreta i „kidanje živaca“ navijača jedne i druge momčadi. „Rudari“ u nastavak kreću dobro i u 47. minuti imaju vodstvo 16:13, i napad za povećanje vodstva te priliku da se rezultatski značajnije odmaknu od upornih domćina. Brzopletim napadima, u samo 90-ak sekundi, „rudari“ uspijevaju prokockati teško stečenu prednost, a domaćini prvo izjednačavaju rezultat te potom prelaze u vodstvo 18:16. Na 90 sekundi do kraja utakmice domaći rukometaši imaju vodstvo 21:18, i po svim pravilima trebali su tu utakmicu u miru privesti kraju i upisati pobjedu nad vodećom ekipom prvenstva. „Rudari“ posežu za očajničkom kartom i igraju presing što zbunjuje domaćine koji griješe, a „rudari“ smanjuju rezultat na 21:20. Domaći trener 24 sekunde prije kraja utakmice poziva time-out da primiri svoje igrače i da im upute kako u preostalom vremenu sačuvati prednost, no u ovoj „ludoj utakmici“ oni uspijevaju izgubiti loptu, a „rudari“ jure u posljednji napad kojeg domaćini zaustavljaju prekršajem svega 6 sekundi do kraja utakmice. Odgovornost za krajnji ishod u redovima „rudara“ preuzima Lovro Gaća koji šutom sa desetak metara postavlja konačnih 21:21.

Rukometaši „Rudara“ na kraju mogu biti zadovoljni osvojenim bodom, ali ostaje žal za propuštenom prilikom pri rezultatu 16:13.

Nakon 18 odigranih kola „Rudari“ sa 31 osvojenim bodom dijele vrh ljestvice s ekipom KTC-a, a trećeplasirana ekipa Bjelovara osvojila je 27 bodova.

Rudar: F Cvetković; K. Skendrović, V. Runtas 2; F. Skendrović 1; M. Štajnkler; L. Gaća 1; D. Trčak 2; H. Tojčić 7; T. Štajnkler 1; T. Brnas 1; D. Banjedvorec; A. Trčak 4; J. Žitković; E. Fresl 2; M. Jurić 1; D. Kišiček;

U narednom 19. kolu, rukometaši „Rudara“ domaćini su ekipi „Garešnice“, a utakmica je na rasporedu u subotu 10. ožujka, s početkom u 18.30 sati.