Rudari pali u završnici

0
1016

Premijer liga 13. kolo

RK Rudar – MRK Umag 24:34 (14:12)

Igrala se je 40. minuta, a semafor je pokazivao 19:17 u korist „Rudara“ koji su do tada igrali odličnu utakmicu u kojoj su iako desetkovani ozljedama pružali više od svojih trenutnih mogućnosti. Brojna publika vjerovala je da su domaći rukometaši na pragu još jednog podviga ali u narednih 9 minuta gosti pokazuju zašto su druga ekipa na prvenstvenoj ljestvici, i serijom pogodaka preokreću rezultat na za „Rudare „ nedostižnih 24:19. Stečenu prednost iskusniji gosti uspijevaju povećati na konačnih 34:24 što ipak nije pravi odraz prikazanog na parketu.

Domaćim rukometašima se nema što zamjeriti jer su pokazali volju i htijenje ali se pokazalo da izostanak ozlijeđenih obrambenih uzdanica Fresla i Šujstera protiv ovako kvalitetnog protivnika predstavlja nenadoknadiv gubitak. Tijek utakmice obilovao je preokretima pa iako bolje plasirani, rukometaši Umaga nisu mogli biti sigurni u nove bodove na uvijek neugodnom gostovanju u Rudama. Gosti su sredinom prvog poluvremena poveli s tri pogotka (6:9), ali se prema isteku prvih 30 minuta prednost počela topiti. Rudari su okrenuli prednost u svoju korist i na kraju završili poluvrijeme s +2 (14:12) na svom kontu. U nastavku su svoju prednost čuvali do 37. minute kada Umag uspijeva izjednačiti (17:17). Iako su još jednom stigli do dva pogotka prednosti, Rudari su to izgubili u već opisanoj završnici. Ostvarenom pobjedom gosti su upisali jako važna dva boda koja su im omogućila da preskoče Spačvu i zauzmu drugo mjesto na tablici Premijer lige.  Tomislav Severec  i Valentino Ravnić imali su gotovo savršenu večer i postigli su većinu golova Umaga. Severec je zabio 14, a Ravnić 11. Kod Rudara se istaknuo Zvonimir Đikić s devet pogodaka.

U narednom 14. kolu „Rudari“ gostuju u Rijeci kod ekipe Zameta koja na prvenstvenoj ljestvici sa bodom više zauzima i mjesto više od ekipe Rudara. Rudari se nadaju da će do subote i zdravstveno stanje biti bolje čime rastu i izgledi za povoljan rezultat.