Rudari poraženi u velikom fajtu

0
866

PREMIJER HRVATSKA RUKOMETNA LIGA
LIGA ZA OSTANAK

8. kolo

RUDAR – VARAŽDIN 1930 25:31 (14:13)

Nervozna i rastrgana utakmica, čvrste obrane, prekršaji na granici isključenja i težak put do pogotka – veliki fajt u kojem su se bolje snašli gosti i na kraju odnijeli pobjedu s (pre)velikom razlikom.

Bio je to i dvoboj sjajnih šutera – Tojčić i Vrpoljac s jedne te Vujović (koji je poput jegulje vješto izmicao domaćoj obrani) s druge strane. Upravo je spomenuti igrač iznudio rano isključenje Mateja Štajnklera – suci su prekršaj domaćeg igrača u čistoj situaciji za Vujovićev pogodak okarakterizirali najstrožom kaznom i već u 12. minuti Štajnkler je preselio na tribine.

Unatoč tom početnom šoku, Rudari na poluvremenu odlaze s pogotkom prednosti, no u nastavku gosti sasvim preuzimaju dominaciju i već u 39. minuti imaju +4 (15:19). Razigrao se i Novak, domaći su s nekoliko udaraca iz teških situacija sasvim razbranili Meštrića, a u napadu je i dalje nemilice “trpao” Vujović (zaustavio se na 12 pogodaka).

Kada je u 42. minuti Šerić podigao prednost na pet razlike (16:21) po “govoru tijela” igrača gotovo da se dalo naslutiti da je priča gotova.

Posljednje minute trener domaćih Štibohar iskoristio je kako bi dao priliku onim najmlađima koji rijetko ulaze u igru (što je izazvalo odobravanje domaćih gledatelja), a nakon završnog sudačkog zvižduka Varaždinci su burno proslavili uspjeh pred svojim navijačima.

RUDAR: Otmačić (3), Žitković (2), Kus (3), K. Skendrović 1, F. Skendrović, M. Štajnkler, Mustapić 5, Gaća, D. Trčak 4 (1), Tojčić 5 (2), T. Štajnkler, Buhiniček 1, Fresl 1, Jurić 1, M. Trčak 1 (1), Vrpoljac 6

Trener: Hrvoje Štibohar

Igor Matijašić