Rudari se pripremaju za novu sezonu

0
893

U Rudaru su se zahuktale pripreme za novu natjecateljsku sezonu u kojoj se očekuje dodatni kvalitetni iskorak u radu i rezultatima svih selekcija kluba.

Prvi su s pripremama za novu natjecateljsku sezonu u 1. HRL Sjever započeli seniori kluba, a u odnosu na prethodnu sezonu s novim stručnim stožerom i podosta izmjenjenim igračkim kadrom.

Pod vodstvom novog trenera Zvonimira Bilića i njegovog pomoćnika Tomislava Brnasa koji na raspolaganju imaju dvadeset igrača pripreme su započele 12. kolovoza, a u odnosu na prethodnu sezonu u dresu Rudara nećemo gledati Mateja Štajnklera, Lovru Gaću, Martina Vrpoljca, Marija Mustapića i Tomislava Buhiničeka.

 

 

 

 

 

Prvoj ekipi su priključeni mladi i talentirani Ivan Družinec, Fabijan Kušić, Petar Karlo Lucević i Matija Kuhar te nešto stariji Darijo Kišiček.

Punom treningu uskoro bi se trebali priključiti vratari Filip Cvetković i Antonio Otmačić koji se uspješno oporavljaju nakon težih ozljeda te se nadamo da će brzo doseći natjecateljsku formu, čime bi se dugotrajno riješila ova osjetljiva pozicija u momčadi.

Do početka ligaških iskušenja koja započinju 15. rujna, kada Rudari na svom parketu dočekuju ekipu Vidovca, ostalo je dovoljno vremena da se provede planirano kako bi ekipa ušla spremna u još jednu uzbudljivu, nadamo se i rezultatski uspješnu natjecateljsku sezonu.

I mlađe selekcije kluba marljivo se pripremaju za novu sezonu, a uz redovne treninge u planu je sudjelovanje i na nekoliko pripremnih turnira.

Prvi u nizu je na rasporedu 31. kolovoza kada kadetima i mlađim kadetima Rudara u goste dolaze vršnjaci iz Pick Szegeda, Karlovca, Rugvice i Ludbrega.

Dugogodišnja sportska suradnja s rukometnim velikanom Pick Szegedom nastavljena je i ove godine pa će gosti iz Mađarske tijekom petka i nedjelje odigrati prijateljske susrete sa svojim domaćinima, a u subotu je na rasporedu turnir na kojem će u kategoriji kadeta nastupiti Karlovac, Ludbreg, Pick Szeged i domaćin Rudar dok će u kategoriji mlađih kadeta nastupiti Karlovac, Rugvica, Pick Szeged i Rudar.

Iste selekcije Rudara već naredni vikend sudjeluju na međunarodnom turniru u Ludbregu. U novu sezonu ekipa kadeta ulazi s ambicijom da kroz natjecanje u 1. Hrvatskoj kadetskoj rukometnoj ligi u konkurenciji 24 momčadi izbori plasman među osam prvoplasiranih ekipa čime bi stekla pravo nastupa na Završnici PH, dok ekipa mlađih kadeta nakon fanatastičnog uspjeha i osvajanja trećeg mjesta na Završnici PH i u narednoj sezoni želi ponoviti lanjski rezultat.

Selekcije dječaka „A“ i „B“ također su započele s pripremama za narednu sezonu koja počinje 21. rujna, a želja svih u klubu je da obje ekipe u svojim ligaškim natjecanjima ponove rezultate iz prethodne sezone i osiguraju nastup na Završnici PH.

Rad s najmlađim kategorijama u klubu i vođenje škole rukometa u novoj sezoni povjerena je prof. Hrvoju Štiboharu što je još jedan jamac kontinuiranog procesa stvaranja kvalitetnog vlastitog igračkog kadra.
Škola rukometa i treninzi minića započinju 9. rujna.

Darijo Gaća