Rudari započeli s pripremama za novu sezonu

0
1265

Nakon ljetne stanke rukometaši „Rudara“ započeli su s pripremama za novu sezonu i natjecanje u Premijer rukometnoj ligi.

Igrački kadar koji je ostvario plasman u Premijer ligu ostao je na okupu, a konkurenciju u ekipi pojačat će dvojica mladih igrača, desno krilo Mario Mustapić (1998. Dobova) i desni vanjski Fran Čurić (1999. Slatina).

Na prvoj prozivci trener Štibohar na raspolaganju je imao sve igrače na koje računa u narednoj sezoni izuzev Mateja Štajnklera i Tomislava Brnasa koji će se uz odobrenje trenera pripremama priključiti od 13. kolovoza. Cjelokupne pripreme „Rudari“ će obaviti u svojoj dvorani u kojoj imaju sve potrebne uvjete, a tijekom sedam tjedana zahtjevnih priprema ukupno će odraditi 32 treninga i odigrati 9 utakmica kako bi se što bolje pripremili za start prvenstva kada u prvom kolu na svom parketu dočekuju ekipu Dubrave.

Prvu provjeru „Rudari“ će imati 18. kolovoza kada sudjeluju na turniru u Virovitici na kojem pored domaćina sudjeluje i ekipa KTC-a iz Križevaca. Treneru Štiboharu na raspolaganju je mlada ali već dovoljno iskusna ekipa čija okosnica ima iskustvo igranja Premijer lige i osvajanja prvog mjesta u zahtjevnoj 1. HRL Sjever.

Za narednu sezonu pred ekipu se ne stavljaju rezultatski imperativi, ali bi za cjelokupni pogon RK „Rudar“ odlična stvar bila da se u godini kada klub proslavlja 60-tu obljetnicu postojanja zadrži premijerligaški status, a poznavajući „Rudare“ i njihovu privrženost klubu vjerujemo da je to ostvarivo.

„Rudari“ novu natjecateljsku sezonu započinju sa slijedećim igračkim kadrom: vratari Filip Cvetković, Antonio Otmačić, Josip Žitković, krila: Dominik Trčak, Tomislav Štajnkler, Karlo Skendrović, Josip Runtas, Mario Mustapić, Maksimilijan Jurić, kružni: Tomislav Brnas, Matej Štajnkler, Dominik Banjedvorec, vanjski: Hrvoje Tojčić, Andrej Trčak, Lovro Gaća, Filip Skendrović, Erik Fresl, Fran Čurić, Matej Škiljan i Mihael Trčak.