Poraz u Bjelovaru odgodio slavlje Rudara

0
1088

1. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA – SJEVER
25. kolo

RK BJELOVAR – RK RUDAR 35:24 (16:12)

U utakmici za koju se vjerovalo da će odlučivati o naslovu prvaka 1. HRL Sjever, rukometaši „Rudara“ oslabljeni neigranjem Hrvoja Tojčića, Lovre Gaće i Tomislava Štajnklera pretrpjeli su visok i uvjerljiv poraz od odlične ekipe Bjelovara. „Rudari“ su mirno čekali utakmicu s „Bjelovarom“  jer su na svom kontu imali četiri boda više od ekipa „Bjelovara“ i „KTC-a“, i za definitivnu potvrdu osvajanja naslova prvaka u preostala dva susreta dovoljan im je i bod, a u nekim kalkulacijama možda im ni taj jedan bod neće biti potreban. „Rudari“ su u Bjelovaru uspijevali održavati rezultatsku neizvjesnost u prvih dvadeset minuta utakmice i rezultata 12:11, kada domaćini koriste nekoliko vezanih grešaka igrača „Rudara“ i prave rezultatsku razliku koja na poluvremenu iznosi podnošljivih 16:12.

U nastavku domaćini pojačavaju tempo što „Rudari“ bez adekvatne zamjene nisu mogli pratiti i vrlo brzo ostvaruju prednost od sedam golova razlike. Bodreni od svojih vjernih navijača igrali su „Rudari“ hrabro i borbeno, i na sve načine pokušavali smanjiti prednost domaćih, ali odlični domaćin koji se je od svojih navijača htio oprostiti pobjedom nad novim Premijer ligašem i nemogućnost zamjene, dovele su do visokog ali beznačajnog poraza za konačni poredak na prvenstvenoj ljestvici.

Mogli su „Rudari“ u slučaju poraza do pet golova razlike i u Bjelovaru teoretski potvrditi naslov prvaka ali ovako je sve prolongirano za zadnje kolo kada na svom parketu i pred svojim vjernim navijačima dočekuju ekipu Osijeka.

„Rudarima“ je iz te utakmice dovoljan i neodlučan ishod, a u slučaju da ekipa „KTC-a“ na svom parketu pobijedi ekipu „Viro-Virovitice“, „Rudarima“ ni poraz od ekipe „Osijeka“ ne bi bio prepreka da proslave naslov prvaka jer bi u tom slučaju „Rudar“, „Bjelovar“ i „KTC“  imali po 43 osvojena boda, a u međusobnim ogledima „Rudari“ imaju najbolji omjer i ostaju na čelu prvenstvene ljestvice.

Nadamo se da će se ozlijeđeni igrači oporaviti i da će „Rudari“ u posljednjoj utakmici nastupiti kompletni te uz podršku ispunjenih tribina pobjedom proslaviti naslov prvaka 1. HRL Sjever.

Utakmica Rudar – Osijek igra se u subotu 5. svibnja s početkom u 19.30.

Pozivamo sve navijače i prijatelje rukometa da dođu dati podršku za ostvarenje još jednog velikog uspjeha.