Gorica zaustavila “Rudare”

0
1116

PREMIJER HRVATSKA RUKOMETNA LIGA  

  1. kolo

                                        RK GORICA – RK RUDAR 29:23 (16:12)

U 12. kolu Premijer lige rukometaši Rudara na gostovanju u Velikoj Gorici pretrpjeli su poraz 29:23, i tako prekinuli uspješni niz od tri uzastopne pobjede. „Rudari“ su dobro otvorili utakmicu i u 8. minuti imali uvjerljivo vodstvo 7:3, da bi domaćini predvođeni na vratima sjajnim Tomislavom Sladoljevom polako dostizali vodstvo gostiju, a do kraja prvog dijela i prestigli goste te ostvarili lijepu prednost, 16:12.

U nastavku „rudari“ opet dobro otvaraju i u nekoliko navrata dolaze na gol zaostatka ali odlični domaći vratar izvrsnim obranama održava prednost domaćina. Kod rezultat 20:18 „rudari“ rade nekoliko grešaka i zaslužuju isključenje što domaćini koriste i odlaze na velikih 22:18. U redovima „rudara“ koji su danas nastupili oslabljeni bez ozlijeđenih Erika Fresla i Sandra Šujstera čiji se izostanak itekako osjetio, nije bilo snage za povratak u rezultatsku neizvjesnost i domaćini utakmicu mirno privode kraju za konačnih 29:23. „Rudari“ su odigrali dobru utakmicu ali veliki broj nerealiziranih zicera i kratka klupa uz odličnog Slodoljeva bili su presudni za konačni rezultat.

U narednom 13. kolu „rudari“ na svom parketu očekuju ekipu Umaga koja zauzima 3. mjesto na prvenstvenoj ljestvici sa 15 osvojenih bodova. Iako će nastupiti oslabljeni bez E. Fresla i S. Šujstera te lakše ozlijeđenima Tojčićem i Đikićem, „rudari“ se nadaju da mogu ponoviti igru kao protiv ekipe Spačve i iznenaditi favorizirane goste.

Utakmica Rudar – Umag igra se u subotu 25. veljače u ŠSD „Rude“ s početkom u 19.00 sati.

Rudar: F. Kumerle; V. Runtas; F. Skendrović 2; M. Štajnkler 1; S. Šujster ; D. Banjedvorec; D. Trčak 5; H. Tojčić 5; T. Štajnkler; P. Fresl; T. Brnas 8; J. Štajnkler 2; A. Trčak 2; L. Bumbak; E. Fresl 1; Z. Đikić 6;