IGRAT ĆU DOK MI TIJELO NE KAŽE – DOSTA

0
1025

Intervju – Erik Fresl, kapetan RK Rudar

Dogovoriti nešto s Erikom Freslom jest uistinu lagan zadatak jer se to može „odraditi“ u sekundi (ne čudi stoga da je baš njemu povjereno liderstvo na terenu jer radi se o produženoj ruci trenera i ključnoj osobi od povjerenja). Na sličan način je dogovoren i ovaj razgovor – kapetan rukometnog kluba iz Ruda odmah je spremno pristao odgovarati na pitanja. Bilo je dovoljno samo „dotaknuti“ određene teme i rečenice su se same nizale. Zabilježili smo Erikove misli:

O SEZONI U KOJOJ JE RUDAR NAPUSTIO PREMIJER LIGU…

  • Mišljenja sam da je moglo biti bolje. Smatram da su utakmice protiv Gorice i Labina bile ključne. Bodovi koje smo trebali ostvariti u tim utakmicama možda bi nas ohrabrili za nastavak natjecanja i stvorili bismo bodovnu prednost koja nam je trebala. Veliki hendikep nam je bila ozljeda pokretača momčadi Andreja Trčka i prvog golmana Filipa Cvetkovića, a na to sve su se dodale neke sitne ozljede. Upravo su one uzrokovale manjak mogućih zamjena i širinu klupe.

O KVALITETI NATJECANJA…

  • Ključna razlika između Prve lige i Premijer lige prije svega je u statusu igrača. S jedne strane imate igrače koji igraju iz ljubavi i volje za sportom nasuprot profesionalnih igrača. Moji suigrači (baš kao i ja) svaku razinu natjecanja shvaćaju jednako ozbiljno. Svako natjecanje za nas predstavlja novi izazov u kojem želimo izaći kao pobjednici.

O AMATERIMA I PROFESIONALCIMA…

  • Kroz ovu sezonu igrači RK Rudara su ulagali mnogo truda, redovito su trenirali, ali neki faktori su imali jači utjecaj. Dosta je teško uskladiti posao, privatne obaveze i treninge. Upravo zbog toga mi “amateri” nemamo prilike trenirati nekoliko puta dnevno i biti odmorni te ući u svaku utakmicu kao profesionalci. Financijska sredstva drugih klubova predstavljaju veliku razliku koja drugim momčadima pruža mogućnost bavljenja isključivo rukometom.

O KAPETANSKOJ VRPCI…

  • Uloga kapetana koju mi je donijela ova sezona (zahvaljujući mojim suigračima i cijelom stručnom stožeru na čelu sa trenerom Hrvojem Štibuharom) dodatno me motivirala i potaknula. Takva uloga se ne odbija i učini svakog igrača ponosnim na svoj klub. U Rudama je RK Rudar svetinja…

O DOLAZEĆOJ SEZONI…

  • U sezoni 2019./2020. očekujem potpuni oporavak svih ozlijeđenih. Ono što se trenutno zna, odlazak su najavili mnogi moji suigrači – Matej Štajnkler, Lovro Gaća, Martin Vrpoljac, Tomislav Buhiniček i Mario Mustapić. Odlazak spomenutih teško ćemo nadoknaditi, a trenutno nemam informacija o mogućim pojačanjima.

O OSOBNIM PLANOVIMA…

  • Što planiram? Ostati igrati u RK Rudar. Trenerske vode jednog dana? Veliki pothvat o kojem treutno ne razmišljam. Dok god moje tijelo ne kaže dosta i dok nema većih ozljeda, nastavljam trenirati…

Igor Matijašić za Naš Samobor