Još jedna propuštena prilika Rudara

0
909

PREMIJER HRVATSKA RUKOMETNA LIGA

13. kolo

RUDAR – POREČ 23:24 (10:13)

Utakmica je praktički bila riješena već u prvom dijelu – gosti su već u 7. minuti imali + 4 (2:6), a Rudari su bili prisiljeni neprestano stizati prednost.

U 16. minuti primakli su se domaći na gol zaostatka (5:6), no onda ponovno dopustili igračima Poreča da postignu pet pogodaka zaredom (5:11).

Obilje grešaka, izgubljenih lopti, promašenih zicera – tako nešto već dugo nismo vidjeli kod rukometaša Rudara.

Drugo poluvrijeme ponudilo je neizvjesnost jer su uporni domaći rukometaši bili dvaput blizu izjednačenja, no paradoks je da je oba napada za poravnanje propustio realizirati najbolji pojedinac u redovima Rudara – Dominik Trčak, jednom je promašio s krila, a drugi put nije iskoristio sedmerac u samom finišu utakmice.

Kod gostiju sve konce držao je Vedran Mataija koji je asistirao, vukao, a kada je trebalo preuzeti odgovornost – i zabijao.

Domaćinu ostaje žal za propuštenom prilikom jer se ispostavilo da je bio na korak do (barem) boda, no za nešto više nedostajali su pogoci Hrvoja Tojčića koji je cijelu utakmicu zbog teške prehlade prosjedio na klupi…

RUDAR: Otmačić (2), Žitković (2+1), K. Skendrović, Runtas, F. Skendrović 5, M. Štajnkler 1, Mustapić 2, Gaća 1, D. Trčak 10 (4), Tojčić, T. Štajnkler 2, Buhiniček, Fresl 2, Jurić, M. Trčak, Vrpoljac
Trener: Hrvoje Štibohar


Igor Matijašić