Rudari najbrojniji na proglašenju najboljih sportaša Grada Samobora u 2018. godini

0
945

Na svečanosti Najbolji u sportu Grada Samobora održanoj u utorak 5. veljače u obnovljenoj i novouređenoj kino-sali Hrvatskog doma mnoštvo Rudara preuzelo je zaslužene nagrade za ostvarene sportske uspjehe u protekloj 2018. godini.

Trenutno je u Samoboru registrirano  4 400 aktivnih registriranih sportaša, 2 700 djece u sportu, 60 sportskih udruga, 600 rekreativaca te 35 sportskih grana kojima se mogu baviti u našem gradu. Nominirano je 140 sportaša.

Za najbolju sportsku mušku ekipu Grada Samobora u 2018. godini proglašen je Rukometni klub Rudar.

Rudari su na kraju prošle natjecateljske sezone zauzeli prvo mjesto u 1. HRVATSKOJ RUKOMETNOJ LIGI nadmašivši vlastita očekivanja i ostvarili ekspresni povratak u PREMIJER HRVATSKU RUKOMETNU LIGU.

Trenutno se nalaze na devetom mjestu PREMIJER RUKOMETNE LIGE i nadaju se u njoj ostati za ovogodišnje proslave 60. obljetnice postojanja Rukometnog kluba Rudar.

Za najboljeg trenera proglašen je Hrvoje Štibohar iz Rukometnog kluba Rudar.

Priznanje za perspektivne mlade ekipe primili su mlađi kadeti Rukometnog kluba Rudar koji se trenutno nalaze na drugom mjestu u natjecanju 1. HRVATSKE MLAĐE KADETNE RUKOMETNE LIGE SREDIŠTE.

Među perspektivnim sportašima grada Samobora za 2018. godinu proglašen je mlađi kadet RK Rudara Vito Glivetić.


Među najsvestranijim sportašima uz Lorenu Bartaković nalazimo ove godine također igrača RK Rudara i člana Školskog športskog društva Bogumilac OŠ Bogumila Tonija Doriana Goričkog.

Posebno priznanje za rad i stvaralaštvo u sportu uručeno je Milanu Jeleniću iz Školskog športskog društva Samobora i Svete Nedelje, koji je 2016. godine osvojio 1. mjesto na državnom natjecanju u rukometu za dječake 7. i 8. razreda ŠSD Rovi – OŠ Rude i 2. mjesto na državnom natjecanju u rukometu za dječake 5. i 6. razreda ŠSD Rovi – OŠ Rude.

Izvori:
www.rk-rudar.hr
www.radiosamobor.hr
www.samobor.hr