Rudari će još dugo biti „OBER SIH“

0
738

Održana svečana skupština RK Rudar u povodu 60. obljetnice kluba

U prostorima DVD Rude održana je svečana sjednica RK Rudar u povodu 60. rođendana kluba koji je svojevrsni fenomen u hrvatskom rukometu. Kao što je poznato, Rude su malo mjesto od svega tisuću stanovnika, a već godinama igrače „crpe“ iz vlastitog kadra.

Prepoznaju to svi zaljubljenici koji ih godinama prate i koji su posve ispunili dvoranu. Igrači (sadašnji i bivši), navijači, predstavnici Grada i Županije te mnogobrojni prijatelji kluba prisjetili su se kroz izlaganje predsjednice Snježane Hofer svih važnijih trenutaka iz dugogodišnje povijesti kluba – od samih početaka na igralištu u Rudama kad su entuzijastični igrači na sve utakmice dolazili biciklima, preko „višegodišnjeg sna svakog Rudara“ (izgradnje nove sportske dvorane) pa sve do najvećih uspjeha rukometnog kluba – plasmana u Premijer ligu.


Svi koji barem malo prate rukomet znaju da je RK Rudar za svoje mještane važniji čak i od njihova dva njihova simbola kojim su prepoznatljivi i izvan hrvatskih okvira – greblice i rudnika sv. Barbare. Potvrdio je to i predsjednik HRS Tomislav Grahovac koji je još jednom ukazao na sjajnu klupsku praksu oslanjanja na vlastiti igrački kadar, istaknuo iznimnu atmosferu koja vlada na utakmicama Rudara te apelirao na gradske čelnike da rukometašima osiguraju dodatna financijska sredstva jer su to itekako zaslužili.

Sportski direktor Darijo Gaća ukratko je predstavio i prigodnu rođendansku monografiju (dopunjeno izdanje) u kojoj je na lijep način (riječju i slikom) pobrojano sve važno u prvih 60 godina kluba. Zaslužnim pojedincima koji su pomagali u radu kluba uručena su prigodna priznanja, a nakon službenog dijela skupštine uslijedio je i domjenak.

Ne treba uopće sumnjati da će ovakvih rođendanskih proslava kluba iz Ruda biti još budući da će RK Rudar i dalje za mnoge još desetljećima biti – „ober sih“.

Igor Matijašić