RK Rudar je goropadni domaćin

0
771

1.HRL SJEVER

11. kolo

RUDAR – KTC  32:27 (14:16)

RUDE – Sportska dvorana Rude. Gledatelja 250. Suci: Hrvoje Čačić i Frano Josić (oba iz Zagreba). Nadzornik: Darko Cernar (Rijeka).

RUDAR: Žitković (11), Kuhar, K. Skendrović, Runtas 4, F. Skendrović 1, Kušić, Kišiček, Škiljan, Lucević, D. Trčak 12 (8), T. Štajnkler 3, Družinec 1, A. Trčak 5, Fresl 6, Jurić, M. Trčak

TRENER: Krunoslav Hofer

KTC: Hančić (8), Gošić (3), Mušlek, Kemenović, Harča, Kota 3, Perajica 3, Ezgeta 9 (3), Lazar, M. Štajnkler 5, Masnec 3, Pehar, Adamić, Marković 4

Trener: Dalibor Sokač

SEDMERCI: Rudar 9 (8), KTC 3 (3)

ISKLJUČENJA: Rudar 10 minuta Škiljan 2+2, A. Trčak, Fresl, F. Skendrović), KTC 10 minuta (Masnec 2+2, Kota, Pehar, Kemenović)

IGRAČ UTAKMICE: Dominik Trčak

Derbi je sasvim zasluženo pripao domaćinu koji je furioznom igrom u nastavku u potpunosti slomio goste iz Križevaca. Pobjeda je ostvarena bez standardnog prvotimca Hrvoja Tojčića, a fantastičnu napadačku večer imao je Dominik Trčak koji je postigao 12 pogodaka, a sedmerce realizirao nepogrešivo – 8 od 8!

Počelo je u znaku gostiju koji su već u 12. minuti imali +3 (3:6), a Rudari nikako nisu mogli pronaći rjeöenje za probijanje njihove čvrste obrane. Odlično je branio Hančić, a u napadu je stvari u svoje ruke uzimao Toni Ezgeta. U 23. minuti već je 5 razlike za goste (8:13) i “zvoni za uzbunu”. Trener Rudara Brnas uzima minutu odmora te se do kraja prvog dijela razlika spušta na “pristojnih” 2 (14:16).

U nastavku kao da su na teren izašle dvije sasvim različite momčadi – gosti bez rješenja, domaćini sasvim “probuđeni” i već u 44. minuti Rudari vode (22:21) te se od tog trenutka sve okreće u njihovu korist. Počinje braniti Žitković, u napadu odgovornost preuzimaju A. Trčak i kapetan Fresl, a neumorno i dalje “trpa” D. Trčak. S druge strane jedino Ezgeta i M. Štajnkler ne posustaju, no to je premalo da bi se zaustavio goropadni domaćin.

Na kraju velikih pet razlike za Rudare i sad se sve misli okreću prema Kutini i derbiju jesenskog dijela prvenstva protiv Moslavine.

Igor Matijašić