Respekt za Luku Bumbaka

0
746

1.HRL SJEVER

13. kolo

RUDAR – IVANIĆ 26:29 (11:14)

RUDE – Sportska dvorana Rude. Gledatelja 150. Suci: Matija Brodić i Matija Hođić (oba iz Zagreba). Nadzornik: Vladimir Sokol (Topličica)
RUDAR: Žitković (9+1), Kuhar (2), K. Skendrović 2, Runtas, F. Skendrović 5, Škiljan 1, Lucević, D. Trčak 5, Tojčić 2 (1), T. Štajnkler 4 (1), Družinec, A. Trčak 4, Fresl 3, Vrpoljac, Jurić, M. Trčak
TRENER: Krunoslav Hofer
IVANIĆ: Bumbak (14+3), Gorčan, Perković, Malec 1, Štefanović 3, Markić 1, Lovrić, Zajec 3, Iveković, Lešković 3, L. Lukačec 5, Glumac 3, D. Lukačec 5, Vidaković 5, Kurtušić
Trener: Frane Veraja 

SEDMERCI: Rudar 6 (2), Ivanić 1 (0)

ISKLJUČENJA: Rudar 6 minuta (Tojčić, D. Trčak, F. Skendrović), Ivanić 8 minuta (Malec 2+2, Glumac, Zajec)

IGRAČ UTAKMICE: Luka Bumbak

Tko će kome, ako ne svoj svome! Bivši vratar Rudara Luka Bumbak pobrinuo se da su igrači Ivanića mogli slaviti na parketu u Rudama – u prvom dijelu skupio je već 11 obrana, a na kraju mu se briljantna statistika popela na čak 17 obranjenih udaraca (od čega su bila 3 sedmerca).

Vidio se odmah na početku respekt domaćih igrača prema svom donedavnom čuvaru mreže – niti jednostavne situacije nisu mogli pretvoriti u pogodak i sasvim su ga razbranili. S druge strane, gosti su strpljivo slagali napade čekajući najbolje postavljenog igrača i bez velikih problema pronalazili put do mreže. Naravno da su im Bumbakove obrane otvorile i prostor za nekoliko laganih pogodaka iz kontre.
Pokušavao je čestim rotacijama trener domaćih Brnas promijeniti stvari, no bez uspjeha – premalo je bilo raspoloženih igrača njegove momčadi. Podatak da domaćini u prvom dijelu niti jednom nisu došli u vodstvo dovoljno govori sam za sebe. S obzirom na prikazano u prvom dijelu za Rudare je razlika -3 (11:14) s kojom se otišlo na odmor bila je i podnošljiva.

U nastavku se činilo da ćemo svjedočiti već toliko puta viđenoj priči – Rudari se bude, u 40. minuti prelaze u vodstvo (18:17) i gotovo svi u dvorani ponovno se nadaju da će domaćin zabilježiti još jednu pobjedu. No, čvrsti i uporni gosti ne posustaju, ponovno okreću „vodu na svoj mlin“ i do kraja utakmice mirno kontroliraju rezultat.

Time se gužva u gornjem dijelu ljestvice (nekoliko momčadi unutar samo boda razlike) još više povećala i očekuje nas iznimno zanimljiva bitka za naslov prvaka u proljetnom dijelu prvenstva…
Igor Matijašić