Rudari i realni i optimistični

0
1444

Rukometni klub Rudar sažeo je u subotu u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rude, na redovitoj godišnjoj skupštini klupske uspjehe u netom završenoj natjecateljskoj sezoni i skupštinarima predočio širi i zahtjevniji plan aktivnosti u sljedećem razdoblju. Nakon čestitki koje je svima u povodu povijesnog uspjeha ove male, a istovremeno i velike sportske sredine uputila predsjednica kluba Snježana Hofer, o klupskim je rezultatima govorio sportski direktor Darijo Gaća. -Unatoč brojnim ozljedama, koje su nam bile stalan pratitelj tijekom cijele sezone, napravili smo nešto što je bilo iznad svih granica mogućeg – rekao je Gaća i dodao: Bili smo složni i usmjereni na to da postignemo ono što smo priželjkivali i na početku sezone, a to je Premier liga. -Nadam se, kao i uprava, ostanku svih igrača radi očuvanja statusa premierligaša – naglasio je Darijo Gaća. Zahvalio je na uloženom trudu svim prvotimcima, ali i svim mlađim igračima u 7 klupskih ili izvanklupskih selekcija, od osnovaca iz mjesne škole, preko minića, A i B dječaka, pa do kadeta. Te su selekcije u protekloj sezoni izborile 3 nastupa u završnicama prvenstva Hrvatske.

Gaća je istaknuo i pojedinačne uspjehe Zvonimira Đikića, Tomislava Štajnklera, Adrijana Ćosića, Lovre Gaće, Fabijana Kušića i Frana Martinka kao reprezentativaca, osvajača medalja, članova idealnih sedmorki ili petorki ili, pak, najboljih strijelaca na pojedinim nastupima. Put do uspjeha – smatra Gaća – sinergija je svih u klubu, ali i u mjestu, a veliko bogatstvo u tome čini publika, koja je uvijek bila osmi igrač s tribine.

U prošloj godini klub je raspolagao s 445 tisuća kuna, od čega se malo manje od polovice odnosilo na troškove natjecanja i stručni rad. Gotovo 100-tinjak tisuća kuna prikupljeno je od članarina, a skoro 50-ak tisuća od prodaje ulaznica za utakmice. Najveća boljka Rudara je nedostatak termina u dvorani i novca za plaćanje potrebnih dodatnih sati u njezinu korištenju. Rashodi su lani, zbog prenesenih sredstava iz prethodne godine, mogli biti nešto veći, pa su iznosili 449 i pol tisuća kuna.

Pred Rudarima je i mala reorganizacija klupske uprave do sljedeće, skore izborne skupštine, jer su u daljnjem angažmanu spriječeni Zdenko Regović, Srećko Skendrović, Alen Lopac i Nikola Šujster.

Za novu natjecateljsku sezonu treba osigurati financijsku stabilnost kluba, svim selekcijama optimalne uvjete za trening i natjecanja, zaposliti stručnu osobu (trenera, a ujedno i tajnika) u stalni radni odnos te povećati broj članova u mlađim dobnim kategorijama. To će se pokušati ostvariti s ovogodišnjim financijskim planom od 638 tisuća kuna.

Nakon skupštine, na kojoj su i gosti iz drugih mjesnih udruga, pozdravili rukometaše i njihova vodstva, svi okupljeni su se zadržali u druženju i još jedno slavlje uz zakusku.