Rudari, prvaci Hrvatske u rukometu na Hrvatskom olimpijskom danu 2017.

0
1257

U četvrtak 14. rujna 2017. godine u Samoboru na sportskim terenima Osnovne škole Bogumil Toni obilježili smo Hrvatski olimpijski dan.

Tim povodom trenerica Iva Martinko i dječaci RK Rudara 2006./07. godište, prvaci Hrvatske u rukometu predstavljali su svoj klub uz mnoštvo drugih sportskih ekipa.

OLIMPIJSKI DAN,
ČETVRTAK 14. RUJNA 2017.
OD 10,00-12,00 SATI
OSNOVNA ŠKOLA BOGUMIL TONI
Samoborski športski savez i u ovoj godini organizirao je sportsko-edukativni projekt pod nazivom „Hrvatski olimpijski dan 2017. godine“.


Svi znamo da je cilj programa masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, a naročito djece i mladih. Hrvatski olimpijski dan ove se godine obilježio u suradnji s 20-tak udruga iz članstva Samoborskog športskog saveza.
Na prostoru otvorenih terena i dvorana Osnovne škole Bogumil Toni, u četvrtak, 14. rujna 2017. godine u terminu od 10,00 do 12,00 sati građani, a prije svega školarci 2 i 3. razreda osnovnih škola Grada Samobora, imali su priliku, uz druženje sa sportašima, upoznati različite sportove.


Svaki sportski klub imao je nekoliko minuta za prezentaciju sporta gdje se očekuje suradnja sa voditeljima programa kroz razgovor s trenerima, sportašima, uključivanjem djece i publike u aktivno sudjelovanje u prezentacije sportova pokušavaju učiniti cijeli dan i prezentacije sportova zabavnijim, dinamičnijim, aktivnijim. Očekuje se dolazak cca. 1000 djece iz škola s područja Grada Samobora.

Samoborski športski savez dao je izraditi brošuru „Postani sportaš“ unutar koje se navodi zašto je sport dobar za djecu i mladež, što pojedini sport razvija u djece te popis adresara svih sportskih klubova u gradu. Brošura se tiska u 1.500 komada i svaki školarac od 1-4 razreda osnovnih škola i predškolarci u vrtićima u Gradu Samoboru će istu dobiti kroz promotivnu akciju sportova koja će se u školama grada Samobora produžiti kroz mjesec rujan.

 

        

Bravo za Rudar!
Bravo za djecu!