Još jedna uspješna sezona Rudara

0
1164

Kontinuitet dobrog rada i odličnih rezultata svih selekcija kluba nastavljen je i u netom završenoj natjecateljskoj sezoni.

 

   
Svakako da je plasman seniorske momčadi u Premijer ligu izniman uspjeh i najbolja potvrda dugogodišnjeg predanog i sustavnog rada u klubu, ali isto tako plasman na završnice PH za dječake rođene 2004. i 2006. predstavlja veliki uspjeh i daje potvrdu ispravnosti klupske politike u kojoj su rad s mlađim dobnim skupinama i oslonac na vlastiti igrački kadar naznačeni kao temelj u radu i funkcioniranju kluba.


Pored zaista vrlo dobrih i odličnih rezultata svih selekcija kluba, moram istaknuti da su isti ostvareni pod stručnim vodstvom domaćih trenerica i trenera, što zajedno s igračima koji su produkt rada u mlađim dobnim skupinama, predstavlja jedinstvenu sinergiju i jamac je daljnjeg uspjeha i rasta kluba.


U trenutcima kad se čitav sport Hrvatskoj pa tako i rukomet bori za golu egzistenciju, jedna mala sredina iz godine u godinu postiže zapažene rezltate i mnogi je navode kao primjer odlične organizacije i ustroja kluba, a naš rad ističu kao jedini ispravan i realan put u uvjetima kad nisi bogat .

U svakom trenutku smo znali što hoćemo ali i realno sagledavali što možemo, pa tako prošlogodišnje ispadanje seniorske momčadi iz Premijer lige nije doživljeno kao tragedija, niti je uslijedio raspad sistema. Naprotiv, nastavili smo s radom još odlučniji da otklonimo uočene nedostatke, a ono što je bilo dobro da dignemo na razinu više.

Klub koji ima sedam selekcija u redovnom sustavu natjecanja i u kojem trenira preko stotinu mladih rukometaša ne može se smatrati malim klubom, bez obzira koliko bila mala sredina iz koje dolazi.

Rukometni klub „Rudar“ prepoznat je i priznat od rukometaša, sportaša i sportskih djelatnika iz drugih sportova, ali i šire društvene zajednice kao zdrava cjelina koja je pokazala i dokazala da se upornim radom mogu ostvariti i najluđi snovi.

Radom i rezultatima, ali i značajem koji klub ima kao nositelj društvene djelatnosti važne za socijalizaciju u društvu opravdali smo svaku kunu uloženu u klub.

Pored redovnih natjecanja organizirali smo tradicionalni „Fašnički turnir“, nastavili smo vrlo uspješnu suradnju s rukometnim velikanom „Pick-Szegedom“ i dostojno prezentirali Rude, Samobor i RH.

 

Aktivno smo sudjelovali u akcijama „Samoborsko sportsko srce“, „Olimpijski dan“, „Sajam jednakih mogućnosti“, a naše tradicionalno okupljanje na kraju sezone svih igrača, njihovih roditelja i uprave kluba nešto je jedinstveno i rijetko se gdje može naći.

Rukometni klub „Rudar“ nije samo mjesto gdje mladi treniraju i igraju utakmice, klub je postao mjesto oko koga se okupljaju sve generacije jedne obitelji, i gdje su svi spremni na bilo koji način i bilo kada pomoći i dati podršku u radu kluba.

Pa i da nismo osvojili niti jednu medalju i naslov, svoju smo zadaću kao klub ostvarili.


Pored priznanja za rad kluba kao cjeline, i ostvareni rezultati naših ekipa i pojedinaca priznati su od šire zajednice, pa je tako seniorska momčad već četvrtu godinu za redom najbolja sportska momčad grada Samobora, a ekipa dječaka „B“ je za ostvareni rezultat i osvojeno prvo mjesto na završnici PH, proglašena najperspektivnijom mladom momčadi grada Samobora. Uz priznanja za ekipna dostignuća ponosni smo i na ostvarenja naših najmlađih članova.

Fran Martinko i Mihael Bartolić proglašeni su za perspektivne mlade sportaše grada Samobora, a Fran Martinko proglašen je za najperspektivnijeg mladog sportaša Zagrebačke županije.


Za ostvarene rezultate u protekloj sezoni svakako su najzaslužniji igrači i treneri, ali moram istaknuti i rad Uprave kluba koja je u uvjetima kada mnogi klubovi iz daleko većih i bogatijih sredina prestaju sa svojim djelovanjem, uspjela osigurati sve potrebno za nesmetan rad svih selekcija kluba.

U dvadeset godina koliko sam član Uprave kluba, ovo je sigurno najhomogenija Uprava, posvećena isključivo napretku i boljitku kluba.


Naš rad i rezultate tijekom protekle natjecateljske sezone na adekvatan način je pratio i grad Samobor, a od predsjednika, tajnice i članova IO SŠS imamo veliku podršku u našem radu te bih iskoristio ovu priliku da im se zahvalim na pruženoj pomoći i dosadašnjoj suradnji.
Uz grad Samobor, velik je broj osoba koje su financijski pomogle rad kluba. Gotovo svi to rade samozatajno i ne žele da im se ime javno spominje, pa poštujući njihovu želju neću to učiniti ni sada, ali iskoristit ću priliku da im se zahvalim a oni će se prepoznati.

Ovo izvješće završio bih sa zahvalom roditeljima naših mladih igrača i našim vjernim navijačima.

I Jedni i drugi su su izuzetno bitni za rad našeg kluba, i siguran sam da bez njihovog angažmana, truda i podrške ne bi bilo niti ovakvih rezultata.

I za kraj, kako bi rekli naši igrači

„OBER SVIH – RUDAR“.

Darijo Gaća
SPORTSKI DIREKTOR
RK Rudar