Razorna ljevica Rudara

0
767

1.HRL SJEVER

7. kolo

RUDAR – PRELOG  36:28 (19:15)

RUDE – Sportska dvorana Rude. Gledatelja 100. Suci: Josip Cepanec (Turčin) i Dalibor Dragočajac (Novska). Nadzornik: Boris Kirinčić (Rijeka)

Rudari su bez većih problema stigli do novih prvenstvenih bodova. Nisu baš krenuli najbolje u utakmicu pa je trener Bilić već u 5. minuti (kod rezultata 2:4) pozvao minutu odmora i održao im „prigodni monolog“. Nakon toga sve je bilo u znaku domaćina i utakmica je otišla u „jednosmjernu ulicu“. Na odmor se otišlo s +4 za domaćina, a do kraja utakmice ta se razlika udvostručila.

Pokušavali su se gosti tijekom susreta rezultatski približiti, no sve je bilo uzalud. U pojedinim trenucima utakmice bespotrebnim grubim prekršajima nervozu je pojačavao D. Bogović, no sve se brzo smirilo.

Obrana Rudara bila je dovoljno čvrsta, nekoliko puta je upravo obrambeni blok omogućio lagane pogotke iz kontre, a tijekom cijelog susreta nezaustavljiv je u napadu bio Filip Skendrović koji je nemilosrdno pogađao svojom razornom ljevicom.

Poseban pljesak publike dobio je vratar Filip Cvetković koji se nakon dugog izbivanja s terena zbog ozljede vratio na teren, a veliki pljesak zaslužio je i mladi Fabian Kušić koji je dobio priliku da postigne posljednji pogodak iz sedmerca („zaljuljao je“ vratara koji je pao na pod te potom hladnokrvno pospremio loptu u nebranjenu mrežu).

Kod domaćina kompletna momčad odigrala je dobru utakmicu, bolji od ostalih bili su F. Skendrović, Runtas i K. Skendrović, dok su kod gostiju na nivou zadatka bili tek Škvorc, Toplek i vratar Koprivec koji je „skinuo“ tri sedmerca.

RUDAR: Žitković (11), Cvetković (2), K. Skendrović 3, Runtas 6, F. Skendrović 9, Kušić 1 (1), Kišiček, Škiljan, Lucević, D. Trčak 2, Tojčić 6 (4), T. Štajnkler 5, Družinec, A. Trčak 2, Fresl, Jurić 2

TRENER: Zvonimir Bilić

PRELOG: Grabant, Lončarić, Koprivec 9 (3), D. Bogović 6, Novosel, Novak 1, Škvorc 7, P. Bogović 2, Mikec, Nestić, Toplek 7 (2), Sermek 1, Zadravec 4, Selimi, Jarža

TRENER: Dubravko Hozjak

SEDMERCI: Rudar 8 (5), Prelog 2 (2)

ISKLJUČENJA: Rudar 10 minuta (Tojčić, Škiljn, D. Trčak, Runtas, A. Trčak), Prelog 6 minuta (Novak, D. Bogović, P. Bogović)

IGRAČ UTAKMICE: Filip Skendrović

Igor Matijašić