Rudar gubio 11 razlike i zamalo iznenadio Dubravu

0
907

PREMIJER RUKOMETNA LIGA

1. KOLO

                                  RK RUDAR – RK DUBRAVA  33:34 (14:22)

Fantastična rukometna večer u Rudama – odlična utakmica, frenetično navijanje i infarktna završnica koja je otišla na stranu s(p)retnije Dubrave.

Počelo je kako se i očekivalo, gosti su stigli kao veliki favorit i to su nastojali opravdati. Već u 11. minuti velikih +5 za Dubravu (4:9), a u 26. minuti gostujuća mornčad stigla je i do 11 pogodaka prednosti (10:21).

Trener domaćih Štibohar bezuspješno je rotirao vratare koji nisu uspjeli ništa obraniti, a svi napadi domaćih razbijali su se u visoki bedem gostiju na čelu s Nikolom Grahovcem. S druge strane, trener Šola mogao je mimo promatrati kako njegova momčad leti na krilima, nemilice su “trpali” krilni igrači Vinković i Samardžić.

Na odmor se otišlo s velikom razlikom i sve je upućivalo na uvjerljiv poraz domaćih.

No, u nastavku sasvim drukčija slika. Nagovještaj onoga što slijedi bile su tri vezane obrane Cvetkovića odmah na početku, a potom je proradila i općepoznata rudarska tranzicija koja je postepeno smanjivala razliku. U 48. minuti je za domaće sasvim prihvatljivih -4 (25:29), a do kraja utakmice razlika se gotovo sasvim istopila.

Posebice je u tim trenucima nadahnut bio Andrej Trčak koji se poput šila probijao kroz gostujuću obranu. U 54. minuti T. Štajnkler pogotkom za 30:31 najavljuje dramu, a do kraja se igra u ritmu gol za gol.

U posljednju minutu Rudari ulaze s napadom za izjednačenje, no brzopleto gube loptu. Nekoliko sekundi prije kraja ponovo osvajaju loptu, Lovro Gaća sa svoje polovice upućuje udarac, no lopta ne pogada cilj…

Svakom protivniku po jedno poluvrijeme upućuje da bi najpravedniji ishod bio neriješen rezultat, no prevagnula je velika prednost Dubrave iz prvog dijela.

Rudari su već u prvoj utakmici “pokazali zube” i najavili da će biti tvrd orah za sve protivnike u Premijer ligi.

RUDAR: Cvetković (5), Otmačić, Žitković (1), K. Skendrović, Runtas 1, F. Skendrović 4, M. Štajnkler 5, Mustapić 5, Škiljan, Gaća 4 (1), D. Trčak, Tojčić 2, T. Štajnkler 4, Brnas I, A. Trčak 7, Fresl
TRENER: Hrvoje Štibohar

Tekst: Igor Matijašić
Foto: Eduardo Mapilele
Izvor: Sportske novosti