Nesretni poraz u završnici

0
909

PREMIJER HRVATSKA RUKOMETNA LIGA

2. kolo

RK RUDAN (LABIN) – RK RUDAR  24:23 (12:12)

Rukometaši „Rudara“ na uvijek neugodnom gostovanju u Labinu pretrpjeli su minimalan poraz u uzbudljivoj i infarktnoj završnici susreta koji je donio sve čari rukometa. Ispunjene tribine sportske dvorane s gotovo 600 domaćih navijača bile su odličan dekor i poticaj za igrače oba sastava da pruže dobru igru i pokušaju doći do novih bodova.

„Rudari“ su dobro otvorili susret i poveli 2:0, ali domaćini ubrzo sređuju svoje redove i preuzimaju incijativu te održavaju prednost od 1-2 pogotka razlike. U 15. minuti susreta „Rudari“ ostaju bez teže ozlijeđenog Andreja Trčka, ali svejedno uspijevaju uspostaviti svoju igru i do poluvremena dostižu prednost domaćina, pa se na odmor odlazi s rezultatom 12:12. U nastavku se ekipe smjenjuju u vodstvu i igra se gol za gol sve do rezultata 22:22 kada „Rudari“ u periodu od 54. do 56. minute ne koriste tri prilike da u samu završnicu uđu s rezulatskom prednošću, što domaćini koriste i ostvaruju vodstvo 24:22.

U posljednjih 90 sekundi „Rudari“ prvo presijecaju napad domaćina i smanjuju rezultat na 24:23, kako bi dobro odigranom obranom izborili loptu i priliku da u preostalih 50-ak sekundi dođu do izjednačenja rezultata. Posljednji napad je pripremljen za efikasnog i raspoloženog Tojčića, no domaćini uspijevaju blokirati njegov udarac i tako sačuvati minimalnu prednost i doći do značajnih bodova.

„Rudari“ su još jednom odigrali dobru i kvalitetnu utakmicu, ali pad koncentracije u završnici susreta  i nedostatak sportske sreće uzrok su još jednog minimalnog poraza.

Rudar: A. Otmačić; V. Runtas 3, F. Skendrović 5; M. Štajnkler 1; M. Mustapić; M. Škiljan; L. Gaća 2; D. Trčak 3; H. Tojčić 10; T. Štajnkler 3; T. Brnas 1; D. Banjedvorec; A. Trčak 1; J. Žitković; E. Fresl ;

U narednom 3. kolu „Rudari“ su domaćini ekipi „Zameta“, a utakmica se igra u subotu 6. listopada s početkom u 19.30 sati.

Darijo Gaća