Rudari bolji od Zameta

0
901

PREMIJER HRVATSKA RUKOMETNA LIGA

3. kolo

RUDAR – ZAMET 27:24 (14:13)

U odličnoj atmosferi ispunjene dvorane u Rudama, rukometaši „Rudara“ izborili su prvu pobjedu u povratničkoj sezoni u Premijer ligu savladavši odličnu ekipu Zameta rezultatom 27:24.

Nakon dva minimalna poraza na startu natjecanja pred „Rudarima“ je bio imperativ pobjede, a dodatno opterećenje predstavljala je spoznaja da su zbog težih ozljeda na duži period ostali bez Filipa Cvetkovića i Andreja Trčka.

Ušli su „Rudari“ u utakmicu hrabro i ostvaruju početnu prednost no odlični gosti preokreću rezultat i imaju vodstvo 8:5, da bi domaći rukometaši serijom od četiri uzastopna pogotka ponovo vratili prednost i vode 9:8. Do kraja poluvremena domaćini uspijevaju održati minimalno vodstvo, ali u posljednjim sekundama prvog dijela Matej Štajnkler zarađuje čak 4 minute isključenja.

Na otvaranju drugog poluvremena domaćini s igračem manje uspijevaju povećati vodstvo, ali 4 minute s igračem više omogućuje gostima da preokrenu rezultat i pređu u vodstvo rezultatom 19:17. Rudari se ne predaju, pa uz gromoglasnu podršku vjernih navijača prvo pogotkom Lovre Gaće izjednačuju na 19:19, a zatim projektilom Hrvoja Tojčića prelaze u vodstvo 21:20.

U tim trenutcima Antonio Otmačić na vratima „Rudara“ brani nekoliko teških lopti, pa domaćini pogotkom Runtasa u 55. minuti odlaze na izglednih 24:21.

U preostalom vremenu „Rudari“ uspijevaju očuvati prednost, a potvrda pobjede je bio šesti pogodak kapetana Erika Fresla u 58. minuti i ponovna prednost od tri pogotka. „Rudari“ su pjesmom proslavili tešku ali zasluženo ostvarenu pobjeda protiv odličnih gostiju iz Rijeke, a osvojeni bodovi i prikazana igra dodatni su poticaj za predstojeća iskušenja.

„RUDAR“: K. Skendrović; V. Runtas 1; F. Skendrović 1; M. Štajnkler 1; M. Mustapić; M. Škiljan; L. Gaća 2; D. Trčak 2; H. Tojčić 10; T. Štajnkler 1; A. Otmačić (8); T. Brnas 3; D. Banjedvorec; J. Žitković (2); E. Fresl 6; M. Trčak;

U narednom 4. kolu „Rudari“ gostuju u Poreču kod istoimenog domaćina RK „Poreča“.