Lider na kraju odnosi bodove iz Ruda

0
924

PREMIJER HRVATSKA RUKOMETNA LIGA

5. kolo

RUDAR – UMAG 27:28 (14:16)

Lider na kraju odnosi bodove iz Ruda, a utakmica bi se najbolje mogla opisati kroz posljednje trenutke u oba poluvremena.


Na kraju prvog dijela trebao se još izvesti deveterac za goste gotovo iz kuta igrališta. Loptu je uzeo Maršan, domaći su postavili blok, a onda je udarac gostujućeg igrača, na opće čuđenje svih, završio u mreži.

U finišu utakmice ostalo je još 5 sekundi za napad Rudara i eventualno izjednačenje – napad je postavljen za Hrvoja Tojčića, no on se u trenutku kad je trebao primiti loptu okliznuo i pao…

Pao je i Rudar, ali junački jer je slabije prvo poluvrijeme zamijenio furioznim nastavkom, a erupcija oduševljenja u prepunoj dvorani bio je trenutak kad je Filip Skendrović u 46. minuti doveo domaće u vodstvo (21:20).

Pamtit će Rudari i napad kod -1 u završnici, Tojčić pogađa prečku, loptu na crti lovi Brnas, no “zicer” brani Vončina.

 

Točku na “i” stavio je u posljednjoj minuti Bošnjak i omogućio veliko slavlje gostima.

Bivši trener Rudara Darijo Gaća bio je objektivan:
– “Za ovu utakmicu se može reći da zaista nismo imali onu potrebnu dozu sportske sreće. Uz dvije teške ozljede u prva dva kola, ovo je već treći poraz s jednim pogotkom razlike. Odigrali smo odličnu prvenstvenu utakmicu protiv vodeće momčadi na prvenstvenoj ljestvici i prema prikazanom zaslužili smo najmanje bod. Priliku moramo tražiti u nadolazećim susretima, a prema dosad prikazanom vjerujem u naš opstanak u društvu najboljih.”

RUDAR: K. Skendrović, V. Runtas 1, F. Skendrović 11, M. Štajnkler 1, M. Mustapić 2, M. Škiljan, L. Gaća 1, D. Trčak, H. Tojčić 9, T. Štajnkler 1, A. Otmačić, T. Brnas 1, D. Banjedvorec, J. Žitković, E. Fresl, M. Trčak, M. Jurić, M. Vrpoljac,
TRENER: Hrvoje Štibohar

Igor Matijašić