Fran Martinko među najboljim mladim sportašima Zagrebačke županije!

0
1364

Nakon dodjele nagrada za perspektivne sportaše Grada Samobora u 2017. godini u organizaciji Samoborskog športskog saveza zajedno sa svojim klupskim kolegom Mihaelom Bartolićem, Fran Martinko iz Rukometnog kluba Rudar iz Ruda našao se zasluženo i među mnogobrojnim Samoborcima na ovogodišnjoj dodjeli nagrada za najbolje mlade sportaše do 15 godina Zagrebačke županije za 2017. godinu.

Ovo je još jedna potvrda izvrsnog rada kluba RK Rudar pred kojim je svijetla budućnost u nadolazećim naraštajima.

Izvori:
www.samobor.hr
www.radiosamobor.hr

https://www.samobor.hr/…/samoborac-vavro-najbolji-i-u-zupan…

Samoborac Vavro najbolji i u županiji

Samoborac Vavro najbolji i u županiji
26.02.
2018.

Proglašeni najbolji sportaši Zagrebačke županije za 2017. godinu

Melani Adamić Golić iz Taekwondo kluba Zaprešić i Mario Vavro iz Streličarskog kluba Samobor najbolji su sportaši Zagrebačke županije za 2017. godinu. Priznanje za najbolju žensku ekipu primile su rukometašice RK Dugo Selo ’55, a u muškoj kategoriji kuglači Kuglačkog kluba Zaprešić. Najboljim sportašem s invaliditetom proglašen je Pavao Jozić, član Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Synergia iz Samobora.

– Zagrebačka županija svake godine izdvaja značajna sredstva kako bi pomogla rad sportaša i sportskih klubova. Ove godine riječ je o 6,8 milijuna kuna koje idu iz proračuna za tu namjenu, a svakako vrijedi i dodati ulaganja u sportske dvorane koje neprestano obnavljamo i gradimo kako bi sportaši imali adekvatan prostor za pripreme i treninge – rekao prilikom svečane ceremonije zamjenik župana Hrvoje Frankić.

– Sportaši koji u meni izazivaju najdublje poštovanje, divljenje i koji u meni imaju istinskog navijača su sportaši s invaliditetom. Oni su dokaz da je uz puno truda, odricanja i podršku zajednice sve moguće. Njihov sportski uspjeh, ali i cijeli životni put, inspiracija je i poticaj, posebice mladima da ne odustaju od svojih snova i ambicija – istaknuo je zamjenik župana Frankić.

Najbolje mlade sportašice uzrasta do 15 godina su Victorija Pustaj (Stolnoteniski klub Jaska), Josipa Koletić (Konjički klub Mirnovec), Paula Jakešević (Ženski rukometni klub Dugo Selo ’55), Petra Kovač (Ženski odbojkaški klub Nebo), Nina Mikulin (Taekwondo klub Velika Gorica), Petra Pirša (Hrvački klub Klinča Sela), Mia Zetica (Karate klub Mladost, Ivanić-Grad) i Tara Kuzmec (Ženski rukometni klub Rugvica).

Najbolji mladi sportaši do 15 godina su Matej Gorić (Karate klub Kik, Križ), Mateo Čukelj (Karate klub Kik, Kloštar Ivanić), Matej Dutković (Judo klub Sakura), Lovro Žamarija (Kickboxing klub Jastreb, Jastrebarsko), Petar Huzanić (Karate klub Mladost, Ivanić-Grad), Fran Martinko (Rukometni klub Rudar, Rude), Dominik Kuzmanović (Muški rukometni klub Dugo Selo), Mateo Krot (Judo klub Pisarovina), Marin Hlad (Taekwondo klub Zaprešić), Ivan Klepec (Hrvački klub Vrbovec), Matej Matić (Hrvatski nogometni klub Gorica), Tin Budimir (Hrvački klub Klinča Sela) i Fran Vicić (Muški rukometni klub Rugvica).

Priznanja najboljima, uz ostale, uručili su zamjenik župana Hrvoje Frankić te potpredsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Ljubica Ambrušec. Okupljene su, uz zamjenika Frankića, pozdravili predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Vladimir Bregović i u ime domaćina gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Tradicionalno, uručena su i priznanja sportskim djelatnicima za značajna ostvarenja u sportu. Primili su ih Tomo Blažinović (NK Graničar Križ), Vladimir Sekelj (KKK Domenica), Vinko Skendrović (Tenis klub Ivanić 92), Ivica Bezjak (DŠR Šport za sve, Samobor), Vladimir Pavetić (Nogometni klub Inter, Zaprešić), Robert Haić (KK Petar Zrinski, Vrbovec), Darko Blažinčić (Hrvatski nogometni klub Gorica), Ivan Hodak (Karate klub Jastreb, Jastrebarsko) i Martin Prstec (Kuglački klub Dugo Selo 1934).
Priznanje za djelovanje na unapređenju tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno razvoj pojedinog sporta i sporta u cjelini primili su Ženski rukometni klub Ivanić, Stolnoteniski klub Samobor, Golf klub Ban Jelačić, Nogometni klub Lukavec, Rukometni klub Rugvica i Rukometni klub Jamnica.

 

https://www.radiosamobor.hr/2018/02/16/proglaseni-najbolji-sportasi-grada-samobora-za-2017-godinu/

Proglašeni najbolji sportaši grada Samobora za 2017. godinu!

16. Veljače 2018.
1.064 Pregleda

Najbolje u samoborskom sportu za 2017. godinu Samoborski športski savez nagradio je večeras na svečanosti proglašenja sportaša godine, koja je održana u Centru za mlade Bunkeru. Laureate je izabrao žiri sastavljen od članova Izvršnog odbora Samoborskog športskog saveza, poznatih sportaša i predstavnika medija.

Najboljom sportašicom je proglašena Helena Vuković iz Judo kluba Profectus.
Ostvarila je sjajne rezultate u protekloj godini. Svjetsko kadetsko judo prvenstvo – Santiago – Chile – 1. mjesto Europski kadetski judo kup – Zagreb – 1. mjesto, Kadetsko prvenstvo Hrvatske – Zagreb – 1. mjesto.

Najbolji sportaš grada Samobora u protekloj godini je Mario Vavro iz Streličarskog kluba Samobor. Mario je odličan sportaš već dugi niz godina i ostvaruje vrhunske rezultate te je klasificiran kao sportaš prve kategorije HOO-a. U 2017. Godini Mario je ostvario iznimno dobre rezultate od kojih su dva najvažnija ulazak u finale (15 najboljih streličara ukupno 3500) sa „savršenim“ tj. najvećim mogućim rezultatom (900 od 900 krugova) i završetak na sedmom mjestu na najelitnijem natjecanju svjetskog kupa u Las Vegasu (veljača 2017). Na Univerzijadi u Taipeu osvojio je brončanu medalju, prvu ikad medalju s tog natjecanja za Hrvatsko streličarstvo i samoborski sport. S obzirom da je Mario trenutno u inozemstvu nagradu je preuzela njegova trenerica Lana Koller Fundelić.

Najbolja sportska muška ekipa Grada Samobora za 2017. je Rukometni klub Rudar. 
Rukometaši Rudara zauzeli su 1. mjesto u jesenskom dijelu natjecanja 1. HRVATSKE RUKOMETNE LIGE SJEVER i 9. mjesto u 1. HRVATSKOJ PREMIJER RUKOMETNOJ LIGI.

Za najbolju žensku sportsku ekipu Grada Samobora u 2017 godini je izabrana ekipa Karate kluba Samobor – ekipne prvakinje države – Ana Lenard, Maja Lenard, Silvija Buzaljko, Ivana Bebek.

Sportaš godine s invaliditetom je stolnotenisač Pavao Jozić član STKI Synergia Samobor, koji je dobio i posebno priznanje za vrhunsko sportsko postignuće u protekloj godini, a temeljem čak 4 osvojene medalje na prestižnim europskim i svjetskim natjecanjima srebrna medalja ekipno na Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, srebrna medalja ekipno na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, brončana medalja pojedinačna na Europskom Prvenstvu za osobe s invaliditetom, zlatna medalja pojedinačno na Otvorenom prvenstvu Češke.

Posebno priznanje za razvoj i unaprijeđenje sporta osoba s invaliditetom zaslužio je Viktor Jozić – predsjednik, igrač i trener igrača u kolicima Stki Synergia Samobor. Dopredsjednik Športskog Saveza Osoba s Invaliditetom Zagrebačke Županije. Četverostruki državni prvak u stolnom tenisu osoba s invaliditetom. Sportom osoba s invaliditetom bavi se od najranije mladosti nastupajući u nekoliko sportova. U Stki Synergia, zadnjih nekoliko godina radi kao volonterski trener za sve uzraste, a posebno se posvetio radu sa igračima u kolicima. Kako bi nadopunio svoje znanje i kompetencije završio je tečaj osposobljavanja trenera stolnog tenisa u organiziciji Sportskog učilišta i Hrvatskog Stolnoteniskog Saveza te tako postao i licencirani trener. U zadnjih pet godina u Samoboru organizirao je Državno Prvenstvo za osobe s invaliditetom i nekoliko međunarodnih turnira te priprema Hrvatske stolnoteniske reprezentacije osoba s invaliditetom.Poseban veliki je njegov doprinos u organizaciji i stvaranju stolnoteniske dvorane Synergia u Samoboru, koju je uz pomoć svojih suradnika te Sportskih Objekata Samobor, Samoborskog športskog saveza i Zajednicom sportskih udruga i Saveza Zagrebačke Županije uredio kao jednu od najljepših i najkvalitetnijih stolnoteniskih dvorana u Hrvatskoj. Dvorana Synergia postala je pravi dom svih klubova i zaljubljenika stolnog tenisa grada Samobora.

U konkurenciji najboljih sportaša veterana nagradu je dobila Ivana Medvedović članica Stolnoteniskog kluba Samobor. Na veteranskom prvenstvu Hrvatske odigranom 08. 04. 2017. u dvorani LifeClass terme Sv. Martin na Muri Ivana Medvedović u kategoriji veteranki u pojedinačnoj kategoriji osvaja 3. mjesto, a u kategoriji parova zajedno s Sandom Vidović drugo mjesto.Članica je seniorske ekipe koja se natječe u 1. HL zapad.

Stolnoteniskom klubu Samobor pripala je nagrada za jubilarnih 50 godina rada i djelovanja. Počelo je davne 1967. godine kada je inž. Ivan Medvedović utemeljio klub u okviru SD “Mladost”. Započelo se tako da se naprosto “s ulice pokupilo” nekoliko dječaka i djevojčica i pozvalo na prve treninge u dvorani DŠR “Partizan” Samobor. Kako su treninzi odmicali, neki od njih su se počeli isticati. Bili su to Milica i Branislava Resanović, Ančica Čačić, Maja Fijan, te nešto kasnije Držislav i Siniša Leopold, Ranko Štengl, Jurica i Vlado Domin, Milan Žegarac, Davor Novosel i drugi. Svi ovi djelatnici dali su doprinos i omogućili rad i razvoj stolnog tenisa u Samoboru kao i pružili izuzetnu promociju gradu kroz kvalitetne rezultate tijekom svih ovih godina, a sve kroz djelovanje i unapređenje istog u STK Samobor.

Najbolji sportski djelatnik u protekloj godini je Ivan Bezjak iz Društva za športsku rekreaciju „Šport za sve“ Samobor. Ivan Bezjak je dugogodišnji samoborski sportski djelatnik, a najaktivniji je bio kao predsjednik Društva za športsku rekreaciju „Šport za sve“ Samobor te kao trener i član čelništva Karate kluba „Mladost“ Samobor. U vrijeme njegovog mandata na čelu Društva za športsku rekreaciju „Šport za sve“ Samobor, navedena sportska udruga je redovito provodila brojne rekreacijske aktivnosti, a broj članova udruge, kao i broj vježbačkih skupina, se povećava te se kvaliteta programa sportske rekreacije kontinuirano unapređuje. Istovremeno je Društvo za športsku rekreaciju „Šport za sve“ Samobor bilo angažirano na nizu projekata izdavanja knjiga i organizacije izložbi o sportskoj rekreaciji i kyokushin karateu u Samoboru, a za svoje redovne aktivnosti su primili brojne nagrade Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“.

Najbolji sportski trener grada Samobora u protekloj godini je Matija Frlić iz Judo klub Profectus Samobor. Pod njegovim vodstvom za Judo klub Profectus 2017. godina bila je izuzetno uspješna. Na Svjetskom kadetskom prvenstvu – Santiago de Chile, Helena Vuković je postala svjetska kadetska prvakinja. Na Europskom kadetskom prvenstvu u Kaunasu, Litva, Lara Cvjetko osvaja titulu Europske prvakinje.Na svim natjecanjima u 2017. godini osvojeno je 59 zlatnih medalja, 55 srebrnih, 74 brončane i 9 pokala. Matija Frlić je i osnivač i pokretač programa „Judo za sve“ za djecu s teškoćama u razvoju.

Perspektivnim sportašicama Grada Samobora u protekloj godni proglašene su Josipa Koletić – konjički klub Mirnovec, Nika Kovač – ženski rukometni klub Samoor i Leire Golubić – Gimnastički klub Samobor.

Perspektivnim sportašima grada Samobora u 2017. g. proglašeni su Ivan Lindić – JK Profectus Samobor, Borna Stanić – Karate klub Bregana, Leon Gorički – Judo klub Samobor, Mislav Prekrat – Atletski klub Samobor 2007, Fran Martinko – RK Rudar, Niko Mixich – Košarkaški klub Samobor i Mihael Bartolić – RK Rudar.

Priznanje su primile perspektivne mlade ekipe, a to su kadeti Karate kluba Samobor, Rukometni klub Rudar- B dječaci, mlađe kadetkinje Gimnastičkog kluba Samobor te djevojčice A Ženskog rukometnog kluba Samobor.

U kategoriji učeničkog sporta nagrađeni su Maja Petrušić i Ivan Lindić iz Školsko športskog društva Bogumilac. Maja je bila odlična učenica i primjerenog vladanja kroz osam godina školovanja u OŠ Bogumila Tonija. Sudjelovala je u mnogim natjecanjima na kojima je postigla izvrsne rezultate i ekipno i pojedinačno. Osvojila je ukupno 4 medalje na Državnim prvenstvima (zlato, dva srebra i broncu). U osvajanju svake medalje Maja je dala veliki doprinos. U školskoj godini 2016./2017. nastupila je za školu u tri sporta.Odbojka, atletika i kros. Odbojkom se aktivno bavi i u OK Samobor. U odbojci je nastupila u prvoj postavi naše škole i osvojila drugo mjesto na općinskom natjecanju.

Ivan Lindić je učenik OŠ B. Toni, Samobor, odličnog uspjeha i primjerenog vladanja. Prošle školske godine bio je izuzetno aktivan i uspješan u školskom sportu. Sa ekipom škole osvojio je prvo mjesto na Državnom natjecanju iz atletike u Vinkovcima, drugo mjesto na Državnom natjecanju iz juda u Opatiji, na županijskom natjecanju u krosu osvojio je peto mjesto, a na gradskom natjecanju iz futsala osvojio je drugo mjesto.

Priznanje za uspješno odigranu sezonu i ostvareni rezultat primio je Nogometni klub Zrinski Farkaševec. 2017. godina je za NK Zrinski bila jedna od najuspješnijih u povijesti. Seniori su ti koji su najviše razveselili svojim rezultatima. Početkom lipnja su pobjedom u Kerestincu rezultatom 0:3 postali prvaci Kupa Nogometnog središta Samobor u kojem su nastupile i mnoge momčadi iz viših rangova natjecanja (NK Samobor, NK Sava, NK Sloga Suza, NK top, NK Stupnik), a na kraju godine i jesenski prvaci 1. Županijske nogometne lige s 6 bodova prednosti. Vrijedi napomenuti i da je posljednji puta kada je neki samoborski nogometni klub bio vodeći tj. postao prvak lige u kojoj je nastupao, bilo prije 10 godina.

Svečanosti u Bunkeru nazočili su uz brojne sportaše, predstavnici Grada Samobora, Zagrebačke županije te brojni djelatnici iz svijeta sporta. Mogućnosti za bavljenjem sportom u Samoboru su velike jer ima 4.400 aktivnih registriranih sportaša, 2 700 djece u sportu , 55 sportskih udruga, 600 rekreativaca u 35 sportskih grana. U ime nagrađenih Samoborskom športskom savezu zahvalio je Pavao Jozić.

Fotografije: Edi Kirschenheuter