Rudarima važni bodovi s gostovanja

0
1021

1. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA – SJEVER
16. kolo                              

RK PPD ZAGREB II – RK RUDAR 23:27 (12:18)

Lakše od očekivanog došli su rukometaši „Rudara“ do novih bodova protiv druge momčadi PPD Zagreba koja u svojim redovima ima 8 juniorskih i nekoliko kadetskih reprezentativaca. Bila je to takmica od onih koje se „moraju dobiti“ i tada je obično najteže igrati, no „Rudari“ nisu dozvolili da utakmica krene u krivom smjeru i od početka su imali kontrolu igre i rezultata. Domaćini su uspijevali držati priključak do rezultata 4:4, i tada „Rudari“ počinju stvarati rezultatsku razliku da bi na kraju poluvremena imali sigurnih i uvjerljivih 18:12. U drugom poluvremenu „Rudari“ pametnom igrom održavaju stečenu prednost, a u 47. minuti imaju vodstvo 24:17 čime je pitanje pobjednika bilo riješeno. Tijekom cijele utakmice „Rudari“ su igrali dobru, na momente i odličnu obranu, a kad je tako onda i kvalitetnije ekipe teško dolaze do povoljnog rezultata. „Rudari“ su na najbolji mogući način odradili teško gostovanje, a ostvarena pobjeda i nova dva boda izuzetno su bitni za održavanje prednosti ispred pratitelja, ekipa KTC-a i Bjelovara.
Nakon 16 odigranih kola i ostvarenih 14 pobjeda rukometaši „Rudara“ zasluženo se nalaze na vrhu prvenstvene ljestvice, s prednošću od jednog boda ispred ekipe KTC-a i pet bodova više od ekipe Bjelovara.
Rudar: F Cvetković; K. Skendrović, F. Skendrović; M. Štajnkler 1; L. Gaća 2; D. Trčak 5; H. Tojčić 8; T. Štajnkler; T. Brnas 3; D. Banjedvorec 1; A. Trčak 4; J. Žitković; E. Fresl 3; M. Jurić;
U narednom 17. kolu „Rudari“ na svom parketu dočekuju ekipu „Viro-Virovitice“.
Utakmica „Rudar – Viro-Virovitica“ igra se u subotu 24.2. s početkom u 18.30 sati.