Rudari lagano riješili Virovitičane

0
1008

1. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA – SJEVER
17. kolo                              

RK RUDAR – VIRO-VIROVITICA  37:26 (16:12)

Rukometaši „Rudara“ ostvarili su još jednu značaju pobjedu i na taj nači zadržali vrh prvenstvene ljestvice 1. HRL Sjever. Gosti iz Virovitice uspijevali su održavati rezultatsku neizvjesnost  do rezultata 7:7, a nakon toga dolazi do izražaja razlika u kvaliteti i domaćini na poluvremenu imaju sigurnih 16:12, da bi u drugom poluvremenu povećali rezultatsku prednost do konačnih 37:26. Visoko vodstvo u drugom poluvremenu otvorilo je mogućnost treneru Štiboharu dati svim igračima priliku iskazati se pred domaćim navijačima, a debi u dresu prve ekipe imali su Darijo Kišiček i Josip Runtas.

Nakon šokantnog poraza u prvom kolu nastavka prvenstva, „Rudari“ su se vratili na pobjedničke staze i ostvarili treću pobjedu u nizu, a prikazana igra nudi optimizam pred nadolazeća iskušenja. Od narednog kola „Rudari“ bi konačno mogli kompletirati svoje redove jer se nakon operacije i oporavka treninzima vraća Valentino Runtas, a izgledno je da bi povredu mogao sanirati i Tomislav Brnas. „Rudare“ u narednom periodu očekuje nekoliko teških gostovanja a prvo je na rasporedu sljedeći vikend kada gostuju kod uvijek neugodne ekipe Maksimir Pastele koja sa 20 bodova zauzima 5 mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Nakon 16 odigranih kola i ostvarenih 15 pobjeda rukometaši „Rudara“ drže vrh prvenstvene ljestvice, s predošću od jednog boda ispred ekipe KTC-a i pet bodova više od ekipe Bjelovara.

Rudar: F Cvetković; K. Skendrović, F. Skendrović 5; M. Štajnkler 7; L. Gaća 5; D. Trčak 2; H. Tojčić 3; T. Štajnkler 3; J. Runtas; D. Banjedvorec; A. Trčak 6; J. Žitković; E. Fresl 4; M. Jurić 1; D. Kišiček 1