Rudari bez problema u Đakovu

0
1041

1. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA – SJEVER
10. kolo

RK ĐAKOVO – RK RUDAR 27:35 (11:18)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 300. Suci: Dražen Gladović i Goran Volenik (Virovitica).
Ravnopravni tek dvanaest minuta

Tek u prvih dvanaest minuta đakovački su rukometaši bili ravnopravni gostima iz Ruda. Rezultat je bio 3:3, a tada gosti odlaze na 6:3 i tada je već bilo jasno da su gosti odlučni da iz Đakova odnesu oba boda. Do same završnice „rudari“ su imali prednost od tri do pet pogodaka, a jedina dva raspoložena đakovačka strijelca bili su Matej Ćuk i Domagoj Perlić sa po četiri pogotka. U završnici prvoga dijela gosti su došli do velikih plus 7 (18:11) i tada je bilo jasno da će bodovi put Ruda.

Perlić nije mogao sam

U nastavku utakmice gosti su mirno čuvali stečenu prednost, a mala nada za eventualno hvatanje rezultatskoga priključka dogodilo se kod rezultata 18:22. Ali, gosti u završnici povećavaju svoju prednost koja na kraju iznos plus osam (27:35).

Jednostavno, gosti su bili bolja momčad i zasluženo su osvojili dva nova boda koja ih i dalje ostavljaju na prvom mjestu dok Đakovčani ostaju na četiri boda i pretposljednjem mjestu.

U đakovačkim redovima jedini raspoloženi rukometaš bo je Domagoj Perlić, strijelac čak deset pogodaka. U redovima gostiju zanimljivost da su se svi igrači upislai u listu strijelaca, a najviše pogodaka postigao je Hrvoje Tojčić (6), a odlično su mu asistirali Matej Štajnkler s pet i Valentino Runtas sa četiri pogotka.

U narednom jedanaestom kolu Đakovčani idu na gostovanje u Bjelovar.

ĐAKOVO: Ostajmer, Naletilić 1, Ivanko 1, Jukić, Jozipović, Čurić, Šimić 2, Goluža 2, Bradarić 3, Tot, Perlić 10, Ćuk 5, Klepo, Perković, Novoselović 3, Mandarić. Trener: Perica Martić.

RUDAR: Cvetković, Karlo Skenderović 1, Runtas 4, Filip Skenderović 3, Matej Štajnkler 5, Škiljan 2, Gaća 2, Dominik Trčak 2, Tojčić 6, Tomislav Štajnkler 3, Banjedvorec 2, Andrej Trčak 2, Žitković, Fresl 2. Trener: Hrvoje Štibohar.

IZVOR: www.djakovo.hr

https://www.djakovo.hr/portal/