Rudari dočekali svojih “pet minuta”

0
834

PREMIJER HRVATSKA RUKOMETNA LIGA

9. kolo

RUDAR – SPAČVA 32:25 (18:13)

Dočekali su i Rudari svojih “pet minuta” i u potpunosti naplatili sve prethodne tijesno izgubljene prvenstvene utakmice.

U Rudama je stradala Spačva koja je na kraju još dobro i prošla, jer je tijekom susreta razlika bila i mnogo veća.

Prvo poluvrijeme bilo je baš onakvo kakvo domaći gledatelji priželjkuju, raspucana vanjska linija (F. Skendrović i Tojčić), brzi centar nakon primljenog pogotka i lagani pogoci iz tranzicije te velika potpora domaćeg vratara Otmačića koji je obranio nekoliko teških lopti.

Spačva je puno toga bazirala na svom kružnom napadaču Smojveru koji je izborio nekoliko sedmeraca, no bilo je samo pitanje kad će se ii taj segment u obranih domaćih posložiti.

Na odmor se otišlo s pet razlike, a onda je uslijedio furiozni nastavak u kojem je domaćima baš sve polazilo za rukom. Sijevalo je sa svih strana, a gostujuća obrana jednostavno nije mogla pokriti sve nalete Rudara.

U 37. minuti Fresl postiže pogodak za +10 (25:15), a u tim trenucima se činilo da je Spačva u nokautu jer su igračima trenera Mečića lopte doslovno ispadale iz ruku. Deset minuta kasnije već je +14 (31:17) i Spačvi prijeti potpuna katastrofa.

No, tada trener domaćih Štibohar odlučuje malo “prikočiti” i odmoriti nekoliko svojih igrača, a u slijedećih desetak minuta Rudari dopuštaju gostima da prepolove razliku.

RUDAR: Otmačić (10+2), Žitković (1), V. Runtas 1, F. Skendrović 3, M. Štajnkler 2, M. Mustapić 1, L. Gaća 4, D. Trčak, H. Tojčić 7 (2), T. Štajnkler 2, T. Brnas 4, , E. Fresl, M. Trčak, M. Jurić, M. Vrpoljac,
TRENER: Hrvoje Štibohar

Igor Matijašić