„Rudari“ odlični protiv Spačve

0
1078

PREMIJER HRVATSKA RUKOMETNA LIGA  

  1. kolo

                                        RK RUDAR – RK SPAČVA 32:29 (16:9)

 

 

U 11. kolu Premijer lige rukometaši Rudara ugostili su drugoplasiranu ekipu „Spačve“ iz Vinkovaca i nakon odlične igre ostvarili zasluženu i vrlo značajnu pobjedu rezultatom 32:29, poluvrijeme 16:9. Gosti su držali priključak do rezultata 3:3 a tada „rudari“ predvođeni sjajnim Lukom Bumbakom kreću uraganski i u 21. minuti imaju vodstvo 12:5 da bi se na poluvrijeme otišlo sa uvjerljivim vodstvom „rudara“ 16:9. I u drugom poluvremenu domaći rukometaši nastavljaju u istom tempu i u dva navrata imaju 10 pogodaka prednosti (21:11 i 23:13). Sve je štimalo u igri „rudara“, a posebno je imponirala borbenost i htijenje svih igrača što je brojna domaća publika znala nagraditi. U 52. minuti domaći igrači imaju visoko i uvjerljivo vodstvo 30:22 nakon čega slijedi nekoliko neuspjelih pokušaja ekshibicija što gosti koriste i smanjuju rezultat na konačnih 32:29.

Rudar vs Spacva 1

Bila je ovo najbolja utakmica „rudara“ u Premijer ligi, a sa osvojena dva boda povećali su prednost nad ekipama Metalca i Ribola-Kaštele koji za „rudarima“ zaostaju pet bodova.

U narednom 12. kolu „rudare“ očekuje teško gostovanje u Velikoj Gorici kod ekipe „Gorice“ koja zauzima 6. mjesto na prvenstvenoj ljestvici sa 2 boda više od ekipe Rudara, ali ako „rudari“ ponove bar dio prikazanog protiv ekipe „Spačve“ nisu bez izgleda.

Rudar: F. Kumerle; V. Runtas; F. Skendrović 2; M. Štajnkler 1; S. Šujster ; D. Banjedvorec; D. Trčak 5; H. Tojčić 5; T. Štajnkler; P. Fresl; T. Brnas 8; J. Štajnkler 2; A. Trčak 2; L. Bumbak; E. Fresl 1; Z. Đikić 6;