Rudari slomili Moslavinu u Kutini

0
988

1.HRL SJEVER

RK MOSLAVINA VS RK RUDAR 25:29, (14:11)

2. kolo

Nakon uspješnog starta i uvjerljive pobjede u derbiju nad ekipom Medveščaka, Rudare u 2. kolu dočekao je novi derbi i gostovanje kod ekipe Moslavine u Kutini. Ekipa Moslavine jedan je od favorita za osvajanje prvog mjesta i plasmana u Premijer ligu, što je i potvrdila  pobjedom u 1. kolu na uvijek neugodnom terenu u Đakovu.

U odnosu na prethodnu sezonu kada je u natjecanju 1. HRL Sjever zauzela 3. mjesto, ekipa Moslavine nije pretrpjela značajne igračke promjene, a većina ključnih igrača igraju zajedno već nekoliko sezona.

No, svemu usprkos, Rudari su odlučili iznenaditi favoriziranog domaćina jer svaki pozitivan rezultat bio bi veliki poticaj u daljnjem radu.
Za Rudare su u odnosu na utakmicu sa Medveščakom nastupili opravljeni Erik Fresl i Matej Škiljan, što daje dodatne mogućnosti u napadu i obrani.

U 2. kolu Prve hrvatske lige – sjever, rukometaši Rudara su na gostovanju u Kutini ostvarili pobjedu svladavši ekipu Moslavine rezultatom 29:25, poluvrijeme je bilo 14:11 za domaće igrače.

Rudari su osobito dobro otvorili utakmicu i nisu dopuštali domaćinima da naprave osjetnu prednost, pa je igra “gol za gol” potrajala do rezultata 8:8, kada nekoliko čudnih sudačkih odluka u korist domaćih te pokoja tehnička pogrešaka igrača Rudara, dovode do toga da domaćini na poluvrijeme odlaze s prednošću 14:11. U nastavak utakmice Rudari ulaze puno bolje i serijom 3:0 dostižu prednost domaćih te utakmicu dovode u rezultatsku neizvjesnost. Domaći rukometaši zadnje vodstvo na utakmici imaju kod rezultata 16:15, nakon kojeg Rudar preokreće rezultat i po prvi puta na utakmici dolazi u vodstvo od 17:16. Odličnom igrom u obrani i pametnim i raznovrsnim napadom, kojim su lakoćom razbijali agresivnu domaću obranu, igrači Rudara polako su povećavali svoju prednost i utakmicu mirno privodili kraju za konačnih 29:25.

Pobjeda nad izravnim konkurentom za visok plasman dodatni je poticaj ovoj mladoj ekipi i treneru Štiboharu za daljnji rad. Za Rudar su igrali: F. Cvetković, K. Skendrović, V. Runtas 2, F. Skendrović 2, M. Štajnkler 4, M. Škiljan, L. Gaća 4, D. Trčak 2, H. Tojčić 11 (6), T. Štajnkler 4, A. Guliš, T. Brnas, D. Banjedvorec, E. Fresl.

U dolazećem 3. kolu Rudari na svom parketu očekuju ekipu PPD-a Zagreb 2, koja u svojim redovima ima čak 8 omladinskih reprezentativaca i nakon dva kola 4 boda te se nalazi u vrhu prvenstvene ljestvice. Utakmica Rudar – PPD Zagreb 2 igrat će se u subotu, 30. rujna u Školskoj sportskoj dvorani Rude s početkom u 19 sati i 30 minuta.

Darijo Gaća

Fotografija: Facebook stranica RK Moslavina

http://www.radiosamobor.hr/2017/09/25/rudari-u-kutini-slomili-moslavinu/