Rudarski vlak nezaustavljivo juri

0
464

19. kolo

RUDAR – POŽEGA 35:23 (18:10)

RUDE – Sportska dvorana Rude. Bez gledatelja. Suci: Robert Bernobić (Rijeka) i Marijo Zečević (Zagreb). Nadzornik: Vladimir Perković (Varaždin).

RUDAR: Kuhar (3), Otmačić (6), Žitković (7), Skendrović 4, Runtas 2, Jurić 3, M. Štajnkler 3, Gaća 1, M. Trčak 3 (1), T. Štajnkler 2 (1), Vrpoljac 3, Javor 6, A. Trčak 3, Kušić 1, Ćosić 1, Starčević 3

TRENER: Tomislav Brnas

POŽEGA: Ćosić, Orlović (9+1), Poplašen 1, Polanec, Okružnik 1, Gotal 5 (3), Grgurić 4, Vuković, Markanjević, Janjić 4, Antunović 8, Tukonić

TRENER: Dario Anić

SEDMERCI: Rudar 3 (2), Požega 4 (3)

ISKLJUČENJA: Rudar 6 minuta (M. Štajnkler 2+2, Javor), Požega –

IGRAČ UTAKMICE: Alan Javor

Konačan rezultat dovoljno govori sam za sebe – Rudari su bez većih napora upisali još jednu pobjedu, devetnaestu zaredom!

Budući da je već nakon prvog dijela i velikih +8 za domaće sve bilo jasno, trener Brnas iskoristio je priliku da svim igračima omogući minute na parketu i oni su to objeručke prihvatili – sva tri vratara zabilježila su nekoliko obrana, a baš svi igrači upisali su se u rubriku pogodaka.

Gosti, baš kao i mnoge momčadi koje su ove sezone stigle na parket dvorane u Rudama, jednostavno nisu mogli pratiti tempo domaćina te pobjednik niti u jednom trenutku nije dolazio u pitanje.

Iz same utakmice u kojoj je pobjednik bio odlučen već sredinom prvog dijela kad je T. Štajnkler povećao prednost na + 7 (16′ – 12:5) treba izdvojiti nekoliko sitnica – Vrpoljac i Javor su s nekoliko dalekometnih projektila podsjetili kakav “top” imaju u rukama, sve preciznije svoje kratke napadačke dionice iskorištava Starčević, Žitković je sve sigurniji na vratima, a brzanci domaćih (prvenstveno krilni igrači) jednostavno su neuhvatljiviji za protivnika.

Kod gostujućih igrača svakako treba pohvaliti vratara Orlovića koji je uspio obraniti i ono što se činilo da je već u mreži te neumornog Marka Antunovića koji je pokušavao, razigravao, zabijao, ali i – ostao usamljen.Devetnaest utakmica, devetnaest pobjeda – rudarski vlak nezaustavljivo juri prema Premijer ligi…

Igor Matijašić

Foto/Video Eduardo Mapilele