Težak poraz u Umagu

0
1009

PREMIJER HRVATSKA RUKOMETNA LIGA  

  1. kolo

                                       RK UMAG  – RK RUDAR 35:19 (16:7)

 

Na svom trećem gostovanju u Premijer ligi rukometaši Rudara visoko su poraženi od domaćina ekipe Umaga rezultatom 35:19, poluvrijeme 16:7 za domaćina. Rudari su odigrali najlošiju utakmicu unazad 5 godina, što su odlični domaćini znali kazniti i Rudarima nanijeli težak poraz. Bila je ovo jedna od utakmica kada podbaci kompletna ekipa, a kada se to dogodi protiv ekipe koja spada u vodeće ekipe Premijer lige neminovan je težak i uvjerljiv poraz. Rudari su utakmicu izgubili već u prvom poluvremenu kada pri rezultatu 12:7 za domaćina ne uspijevaju iskoristiti sedmerac, nakon čega domaćini u svega tri minute rade seriju 4:0 i na odmor odlaze sa visokom i nedostižnom prednošću 16:7.  Šokirani razvojem situacije u prvom poluvremenu Rudari ni u nastavku ne uspijevaju povezati redove, a razigrani i opušteni domaćini povećavaju prednost za konačnih 35:19.

Rudari u narednom tjednu moraju zaboraviti Umag i teško stradavanje, ali se nadamo da će se iz istog izvući i pouke kako se više ne bi ponovilo. Priliku za nove bodove Rudari će tražiti na slijedećoj utakmici, kada na parketu svoje dvorane dočekuju ekipu Zameta.

Utakmica Rudar – Zamet na rasporedu je u subotu 22. listopada s početkom u 19.30 sati.

Rudar: D. Banjedvorec ; F. Skendrović 2; M. Štajnkler ; S. Šujster ; M. Škiljan 3; D. Trčak 1; H. Tojčić 4; T. Štajnkler 5; P. Fresl; T. Brnas ; J. Štajnkler ; A. Trčak ; L. Bumbak; E. Fresl ; Z. Đikić 3;