Uspješan završetak turbulentnog tjedna

0
772

1.HRL SJEVER

9. kolo

RK RUDAR – RK OSIJEK  26:20 (15:10)

RUDE – Sportska dvorana Rude. Gledatelja 150. Suci: Vladimir Grubor (Poreč) i Adi Žepčan (Umag). Nadzornik: Boris Kirinčić (Rijeka)
Vatreno trenersko krštenje Tomislav Brnas (zasad još uvijek naveden kao službeni predstavnik kluba) odradio je za ocjenu odličan, štoviše za +6!
Igrači Rudara stavili su „glave skupa“ i nakon turbulentnog tjedna odigrali odličnu utakmicu te zasluženo slavili u derbiju kola. Utakmica prava prvenstvena, na trenutke nervozna, s obiljem isključenja na obje strane.
Domaćini su krenuli agresivno i pokretljivo u obrani te je bilo vidljivo da su silno motivirani u želji da zabilježe novu pobjedu. Čvrstoj i pokretljivoj obrani domaćina pridružio se i vratar Žitković koji je obranio nekoliko teških lopti, a s druge strane goste je u utakmici „držao“ vratar Kolar koji je fenomenalno branio. U ritmu gol za gol igralo se većinom prvog dijela – u 23. minuti na semaforu je još uvijek tijesnih jedan razlike (10:9), no u posljednjih nekoliko minuta prvog poluremena Rudari su se „odlijepili“ i na odmor se odlazi s velikom prednošću domaćina.
U nastavku slična priča, čvrsto i s jedne i s druge strane, ali Rudari i dalje drže rezultatsku distancu. U 48. minuti gosti stižu na samo -2 (19:17) i čini se da će ponovno slijediti drama kakva je već toliko puta viđena na Rudama. Ipak, na zadovoljstvo svih navijača koji su ih gromoglasno pratili za samo nekoliko minuta domaći igrači se ponovno dižu na +5 (u 51. minuti već je 22:17) i priča je zaključena zasluženom pobjedom rukometaša iz Ruda.
Veliko slavlje moglo je početi…

RUDAR: Žitković (10+1), Cvetković, K. Skendrović, Runtas 1, F. Skendrović 4, Kušić, Kišiček, Škiljan, Lucević, D. Trčak 4, Tojčić 4 (1), T. Štajnkler 2, Družinec 2, A. Trčak 5 (3), Fresl 3, Jurić 1

TRENER: Krunoslav Hofer

OSIJEK: Kolar (13+1), Bošnjak, Kuže 5 (2), Šimić, F. Zrno, M. Zrno, Čičak 5, Nedić 1 (1), Vuković, Kopić, Babić 3, Radović 4, Pleše 2, Mandarić

Trener: Dag Kovačević

SEDMERCI: Rudar 5 (4), Osijek 4 (3)
ISKLJUČENJA: Rudar 14 minuta (F. Skendrović 2+2, D. Trčak 2+2, A. Trčak, Tojčić, Runtas), Osijek 16 minuta (Kuže 2+2, Babić 2+2, M. Zrno 2+2, Kopić 2+2)
IGRAČ UTAKMICE: Josip Žitković

 

Igor Matijašić