Rudari ispustili pobjedu

0
1102

PREMIJER RUKOMETNA LIGA

LIGA ZA OSTANAK


MRK METALAC VS RK RUDAR 30:28, (11-15)

8. kolo

U osmom kolu Premijer lige za ostanak Rudari su na gostovanju kod izravnog konkurenta za ostanak u Premijer ligi propustili savladati domaću momčad Metalca.

Rukometni „El Clasico“ i ovaj put je pred prepunim gledalištem u poznatoj dvorani “Kutija šibica” na zagrebačkoj Trešnjevci donio veliku borbenost obiju momčad.

Rudari su prepoznavši važnost ove utakmice od početka čvrstom obranom i brzom igrom uz pomoć vratara Antonija Otmačića u potpunosti spriječili kombinatoriku domaćih igrača i tijekom prvog poluvremena držali vodstvo 4-5 pogodaka.

U vrlo teškim uvjetima dvorane prepune sparine, cijela je momčad Rudara u tim trenucima disala kao jedno. Odličnu igru uz navedenog vratara pružali su u prvom dijelu utakmice Dominik Trčak, Josip Štajnkler, Andrej Trčak i Hrvoje Tojčić.

Početkom drugog dijela rukometaši Metalca uzastopnim pogocima smanjuju prednost, no Rudari uspijevaju odoljeti povećavši u 40. minuti razliku na 6 pogodaka.

Potom je uslijedio nevjerojatan pad koji su domaći igrači iskoristili zaigravši mnogo ljepši rukomet u koji se obranama uklopio Marinko Ševo. Pogocima i individualnim akcijama je prednjačio Dorian Markušić.

U pretposljednjem kolu natjecanja Rudari će na domaćem terenu ugostiti momčad Poreča već nadolazeće srijede 31. svibnja u 20:00 sati.