Bodovi ostaju u Rudama!

0
117

Paket24 Premijer liga – 2. kolo

RUDAR – DUBRAVA 25:23 (15:9)

RUDE – Sportska dvorana OŠ Rude. Gledatelja 300. Suci: Siniša Bosak i Željko Herceg (oba iz Varaždina). Delegat: Dragutin Modesto (Kanfanar).

RUDAR: Gošić (7+1), Kuhar (3), Skendrović, Runtas 7 (1), Glivetić, Gaća 5 (1), M. Trčak, Suban, Štajnkler 1 (1), Špiler, Javor, A. Trčak 4, Kasap 2, Vrpoljac, Bartolić 2, Starčević 4

TRENER: Tomislav Brnas

DUBRAVA: Marković (8+2), Matov, Dizdar, Barbić 5, Jurković 2, Molc 1, Mandić, Farkaš, Lisac 5 (1), Sofić 1, Malbašić 2, Obradović, Jaman, Vidmar, Jurić 4, Komljenović 3

TRENER: Krešo Ivanković

SEDMERCI: Rudar 5 (3), Dubrava 2 (1)

ISKLJUČENJA: Rudar 6 minuta (Vrpoljac, Starčević, Bartolić), Dubrava 12 minuta (Jurić 2+2, Komljenović, Obradović, Mandić, Molc)

CRVENI KARTON: Obradović (28′)

IGRAČ UTAKMICE: Valentino Runtas


Domaći rukometaši od samog su starta utakmice krenuli vrlo angažirano – u napadu su raznovrsnošću prednjačili Gaća i A. Trčak, a gostujuće napadačke akcije zaustavljao je visoki obrambeni „zid“ kojegnsu postavili Starčević i Vrpoljac.

Uz sve navedeno, odlično je i branio Gošić tako da nije ni čudno što su igrači Dubrave ostali na jednocifrenom broju pogodaka u prvom poluvremenu, a domaći su riješili prvi dio susreta u svoju korist s čak +6 (15:9).

Nagovještaj problema za igrače trenera Brnasa bio je prije samog odlaska na odmor – u jednom požrtvovnom bacanju za loptom rame je ozlijedio rudarski prvi vratar (do kraja susreta više nije ulazio u igru) te ga je zamijenio Kuhar.


A u drugom dijelu – druga priča! Razigrali su se igrači Dubrave, razbranio se i njihov vratar Marković, a obrana Rudara više nije bila onako čvrsta kao u prvom dijelu. Malo pomalo stizali su gosti prednost Rudara da bi pri samom kraju susreta kreirali dramu.

U 55. minuti na semaforu je tek -1 (23:22) i činilo se da će pitanje pobjednika do kraja biti sasvim neizvjesno.

Ipak svoju odličnu igru Valentino Runtas oplemenio je s dva ključna pogotka – najprije s linije sedam metara, a potom s krila i to je bio kraj nadanja u povoljan ishod za igrače trenera Ivankovića.

Igor Matijašić

Foto: Eduardo Mapilele