Odlična predstava Rudara

0
10

Paket24 Premijer liga – Liga B 5. kolo
RUDAR – NEXE 29:33 (17:14)

RUDE – Sportska dvorana OŠ Rude. Gledatelja 200. Suci: Ivica Botinčan i Dario Rupčić (oba iz Rijeke). Delegat: Gordan Vukušić (Zagreb).

RUDAR: Gošić (6), Šarić (2), Runtas 1, Glivetić 5 (3), M. Štajnkler, Škiljan, Martinko 1, Trčak, Lencović 4, T. Štajnkler, Grgečić 1, Neralić 8, Kasap 3, Šalić 1, Bartolić 2, Ćosić 3

TRENER: Alen Dujmić

NEXE: Kuzmanović (7), Car (2), Bakić 4, Hromin, Vejin 2, Marguč 9, Sršen 2, Jotić 3, Velkavrh, Bezjak, Štrlek 1, Moslavac 3, Tomić 7, Melić 2 (2), Božić, Jurić

TRENER: Branko Tamše

SEDMERCI: Rudar 3 (3), Nexe 2 (2)

ISKLJUČENJA: Rudar 10 minuta (Škiljan 2+2, T. Štajnkler, M. Štajnkler, Šalić), Nexe 6 minuta (Moslavac, Sršen, Jurić)

IGRAČ UTAKMICE: Gal Marguč

Vodeća momčad Lige B rutinski je upisala bodove u Rudama, no domaćin je od prvog trenutka odlučio skupo prodati svoju kožu te na kraju zabilježio sasvim podnošljiv poraz od favorita iz Našica.

Rudari su krenuli odlično, obrana je bila čvrsta i pokretljiva, a u napadu je „pospremao“ Neralić pa su u početnih desetak minuta rukometaši iz Ruda vodili i po dva pogotka razlike. Nakon toga Nexe se „zagrijao“, Kuzmanović je zaustavio nekoliko udaraca i začas se prednost domaćina istopila, a gosti su (prvenstveno pogocima brzonogog Marguča) vratili utakmicu „u normalu“. Na odmor se otišlo sa +3 za Nexe što je nudilo potencijalnu zanimljivost do samog kraja za dobrano ispunjeno gledalište gdje je svoje mjesto pronašao i izbornik reprezentacije Goran Perkovac.

U drugom dijelu Nexe se nije previše „odlijepio“, štoviše pojavila se ogromna prilika za igrače trenera Dujmića jer su golom Kasapa stigli na samo dva gola minusa, no gosti su tada ipak opravdali ulogu favorita i začas otišli na veliku razliku (48′ – 20:28).

Niti tada Rudari nisu sasvim potonuli, baš naprotiv. Trener domaćih dao je priliku „nekim novim klincima“ da se u potpunosti razmašu – na terenu su tako bili redom perspektivni mladići (Martinko, Ćosić, Glivetić, Bartolić, Grgečić…) koji nipošto nisu ustuknuli pred velikim imenom protivnika, već do kraja smanjili razliku, a zbog svoje borbenosti i zalaganja natjerali publiku na zasluženi pljesak.

Igor Matijašić