Rudari nadjačali Ribolu u borbi za ostanak u Premijer ligi

0
1103

PREMIJER RUKOMETNA LIGA

LIGA ZA OSTANAK

7. kolo

                                  RK RUDAR- RK RIBOLA KAŠTELA  34:27 (17:13)

U sedmom kolu Premijer lige za ostanak Rudari su ugostili posljednjeplasiranu momčad Ribole i ostvarili vrijednu pobjedu sačuvavši minimalne izglede za ostanak u društvu najboljih.

Odlučujuča utakmica protiv ekipe Metalca, izravnog takmaca za ostanak u ligi, igra se već nadolazeće subote 27. svibnja u poznatoj dvorani “Kutija šibica” na zagrebačkoj Trešnjevci s početkom u 18:30 sati.

Rudari su uvjereni kako će uz podršku vjernih navijača, upornošću, čvrstinom do zadnjeg trenutka natjecanja dati sve od sebe i prošlogodišnji povijesni uspjeh kluba proslaviti na najbolji način.

Poraz od Rudara gotovo je sigurno udaljio Ribolu Kaštelu od ostanka u Premijer ligi.
U sedmom kolu Rudar ih je porazio i tri kola prije kraja pobjegao na 19 bodova dok je Ribola Kaštela ostala na 14. Metalac je s druge strane na pragu da se spasi od ispadanja jer ima 21 bod koji ga drži izvan zone ispadanja. U susretu Rudara i Ribole bolje je otvorila domaća momčad, no Kaštelani su okrenuli i u 14. minuti preko Marina Jelinića poveli sa 7:5. Vodstvo su čuvali do 22. minute kada braća Trčak dovode Rudar natrag u vodstvo koje, pokazat će se kasnije, do kraja utakmice više neće ispuštati. Do poluvremena su uspjeli prednost povećati na +4, a nakon 19 minuta igre u nastavku Sandro Šujster pogađa za 29:22 i najveće vodstvo Rudara u ovom susretu. Tada je bilo jasno da važni bodovi iz ovog susreta ostaju u Rudama i da Ribola Kaštela nema nikakve šanse za preokret. Andrej Trčak s devet pogodaka bio je najraspoloženiji igrač Rudara. Isti broj golova za Ribolu je dao Jelinić, a vratari Pepur i Galić skupili su 13 obrana.

Izvor: HRS
https://hrs.hr/2017/05/21/dubrava-nadjacala-spacvu-nakon-poraza-od-rudara-ribola-sve-dalje-od-ostanka/