Rudari bolji u borbi za ostanak

0
131

Paket24 Premijer liga
Liga za ostanak – 3. kolo

RUDAR – DUBROVNIK RKHM 26:24 (11:13)

RUDE – Sportska dvorana OŠ Rude. Gledatelja 200. Suci: Lovro Kasunić i Sašo Nikolovski (oba iz Karlovca). Nadzornik: Robert Kober (Zagreb)

RUDAR: Otmačić (5+2), Kuhar, Žitković (0+1), Skendrović 1, Runtas, Jurić 3, M. Štajnkler 1, Škiljan, Gaća 9 (3), T. Štajnkler 2, Špiler 3, A. Trčak 2, Kasap, Vrpoljac, Starčević 5

TRENER: Tomislav Brnas

DUBROVNIK RKHM: Raguž, Maleničić (7+2), Tomić, Purin, Pedić, Krešić 3, Đurković 1, Jurković 7 (2), Jurić 1, Bukva 2, Bevanda 4, Raos 6

TRENER: Renato Čović

SEDMERCI: Rudar 5 (3), Dubrovnik RKHM 5 (2)

ISKLJUČENJA: Rudar 8 minuta (M. Štajnkler 2+2, Gaća, Špiler), Dubrovnik RKHM 12 minuta (Đurković 2+2, Jurković 2+2, Pedić, Jurić)

IGRAČ UTAKMICE: Lovro Gaća

Tri četvrtine susreta gosti iz Dubrovnika držali su sve u svojim rukama i činilo se da će domaćin ostati bez vrijednih bodova. Ipak, u završnoj dionici susreta igrači trenera Brnasa rade rezultatski preokret i donose veliku radost svojim vjernim navijačima.

Domaći su u susret krenuli pomalo uspavano, a možda razlog leži i u činjenici da je protivnik na začelju ljestvice Lige za ostanak. U napadu se teško dolazilo do pogotka, forsirao se šut iz neizrađenih akcija, a time su i sasvim razbranili dubrovačkog vratara Maleničića koji je sjajno „skidao“ udarce rukometaša iz Ruda.

Domaći vratari nisu se u prvom dijelu uspjeli nametnuti – započeo je Žitković, nastavio Otmačić, no izostao je uobičajeni vratarski doprinos.

Nije stoga čudno što se na odmor otišlo s prednosti Dubrovčana, po igri u prvom dijelu sasvim zasluženo. Očekivao se nastavak i poznati rudarski „uragan“, no on je na samom početku izostao.


U 40. minuti na semaforu je još uvijek bilo dva razlike za goste (16:18), no onda je „procurilo“ – nekoliko puta izradile su se akcije za Jurića i Starčevića koji su bili neumoljivi realizatori, a u završnici susreta posebno je nadahnut bio i najbolji pojedinac susreta Lovro Gaća koji je u nekoliko akcija sam uzeo stvari u svoje ruke i pogocima završavao akcije.

Kad su Rudari stekli rezultatsku prednost, više je nisu ispuštali.

Pokušali su gosti presingom po cijelom terenu, no domaći su u jednom od posljednjih napada napravili zamjenu, lukavo izvukli vratara te je Skendrović ostao sasvim sam i bez većih poteškoća stavio „točku na i“ za nove bodove u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Igor Matijašić
Foto: Eduardo Mapilele