Rudari nadjačali Poreč

0
1216

PREMIJER RUKOMETNA LIGA

LIGA ZA OSTANAK


RK RUDAR VS RK POREČ 30:27, (16:13)

9. kolo

U devetom kolu Premijer lige za ostanak Rudari su na domaćem terenu pobijedili Poreč.

Malo će Rudaru značiti pobjeda protiv Poreča u predzadnjem kolu Lige za ostanak jer više nemaju šanse izboriti ostanak u Premijer ligi. Šansu da se bore do zadnjeg kola imali su protiv Metalca, no nisu ju iskoristili pa tako definitivno više nemaju šanse za ostanak već će iduće godine igrati u 1. HRL sjever.

Protiv Poreča počelo je izjednačeno, a onda je Andrej Trčak postigao pogodak za 8:4 nakon 14. minuta igre. Time je završio seriju od četiri pogotka koju je predvodio Hrvoje Tojčič koji je mrežu Poreča pogodio tri puta za redom. Rudari su stečeni rezultatski plus sačuvali do poluvremena, no Poreč bolje otvara nastavak i dolazi do izjednačenja.

U 42. minuti je David Miličević pogodio za vodstvo Poreča, no to nije dugo trajalo. Brzo se Rudar ponovo rezultatski odvojio na +4 i mirno priveo utakmicu kraju. Andrej Trčak ponovo je bio najbolji strijelac Rudara sa sedam pogodaka, a kod Poreča se s pet istaknuo Filip Perić.

Izvor: HRS
https://hrs.hr/2017/05/31/nexe-drugi-u-prvenstvu-unatoc-porazu-od-dubrave-metalac-kolo-prije-kraja-osigurao-ostanak-u-premijer-ligi/