Rudari nastavljaju odličan niz uspjeha u svim natjecanjima

0
1268

Odličan niz uspjeha seniora Rudara koje tek nekoliko bodova dijeli od ekspresnog povratka u Premijer ligu, kroz marljiv rad preslikava se na sve nadolazeće naraštaje.

Kako reče nekolicina trenera Rudara “budalaša” zaljubljenih u rukomet, inzistiranje na pomlađivanju momčadi daje neviđene rezultate mnogih naraštaja rukometnog kluba Rudar.
Uz malo sportske sreće mogla bi se ponoviti 2016. godina natjecanja kada je ovaj ponosni klub imao čak tri ekipe na završnicama Prvenstva Hrvatske u rukometu, praćene povijesnim ulaskom seniora u Premijer ligu.

Kadeti Rudara na domaćem terenu izgubili su utakmicu protiv vršnjaka iz Sesveta.
Umjesto pobjede od desetak golova razlike, Rudari su nevjerojatnom serijom promašaja i tehničkih pogrešaka dozvolili protivniku da okrenu utakmicu u svoju korist.
Svemu usprkos, Rudari su triput uspijevali uhvatiti priključak, no u samoj završnici utakmice presudila je ponovno nepreciznost u napadu:
19. kolo 2.HKRL središte
MRK SESVETE – RK RUDAR 21:17 (11:9)

Dječaci rođeni 2006. i mlađi na gostovanju u “Kutiji šibica” nisu dozvolili nikakvo iznenađenje u nadmetanju s vršnjacima Metalca.
23. kolo 1.HRLDB središte
MRK METALAC – RK RUDAR 19:36 (14:20)

Dječaci rođeni 2004. godine i mlađi protutnjali su kroz Ogulin, uvjerljivo savladavši istoimenog domaćina.
Sada je već sigurno kako će naredni susret Rudara protiv vršnjaka iz Siska, potom protiv ZG Dubrave, te Dubrave u nikad izjednačenijem srazu čak šest klubova u 1.HRLD SREDIŠTE odlučiti o sudionicima Završnice prvenstva Hrvatske koja će se odigrati od 24. – 27. svibnja ove godine:
23. kolo 1.HRLDA središte
RK OGULIN – RK RUDAR 26:33 (9:18)

Za još jedan uspješan završetak tjedna pobrinula se druga momčad Rudara koja je na gostovanju nadigrala momčad MRK Ivanić II.
Čvrsta obrana Rudara prelomila je utakmicu u kojoj su igrači ponovno prikazali mnoštvo nepreciznosti u završnici napada:
25. kolo 3.HRL središte
RK IVANIĆ II – RK RUDAR II 30:31 (13:11)