Rudari otpustili kočnice

0
653

1.HRL SJEVER

3. kolo

RUDAR – VIRO-VIROVITICA 41:15 (21:11)

RUDE – Sportska dvorana Rude. Gledatelja 80. Suci: Filip Golub (Čakovec) i Ivan Mališa (Varaždin). Nadzornik: Dubravko Konjuh (Rijeka).

RUDAR: Kuhar (7), Žitković (11), Skendrović 3, Runtas 6, Bartolić 1 (1), M. Štajnkler 1, Škiljan 3, Lucević, Suban 2, T. Štajnkler 2 (1), Vrpoljac 1, Javor 5, A. Trčak 4, Glivetić 2, Kušić 3, Ćosić 8 (1)

TRENER: Darijo Gaća

VIRO-VIROVITICA: Meter (4), Štimac (2), Godeč 1, Čevelak 2, Vašarević, Dujmović 1, Rešetar 1, Vilček, Đeri, Mijatović, Crljenić 4 (2), Arsić 1, Pavić, Predragović 1, Smutni 1, Benko 3

Trener: Damir Vašarević

SEDMERCI: Rudar 3 (3), Viro-Virovitica 2 (2)

ISKLJUČENJA: Rudar 8 minuta (Javor, Vrpoljac, Skendrović, Ćosić), Viro-Virovitica 8 minuta (Rešetar 2+2, Predragović, Arsić)

IGRAČ UTAKMICE: Adrian Ćosić

Konačni rezultat sve govori – Rudari su ispratili goste s ogromnih 26 razlike! Već nakon prve trećine utakmice vidjelo se da je razlika u kvaliteti prevelika, samo je bilo pitanje kad će domaćin do kraja otpustiti kočnice.

Gosti jednostavno nisu mogli zaustaviti napadački iznimno raspoložene rukometaše Rudara, a virovitički vratari bili su na vjetrometini jer je u obrani „curilo“ na sve strane. Probijali su Javor i Vrpoljac, T. Štajnkler i A. Trčak su gostujuće obrambene igrače „izuvali iz cipela“, a kad se sve zatvorilo u sredini – lopta je stizala na krilo gdje je neumorno „trpao“ Runtas.

Početni sastav napravio je osjetnu razliku već i prije kraja poluvremena pa su „senatori“ sjeli na klupu i više se nisu vraćali u igru.

Trener domaćih u igru je ubacio rudarsku mladost koja je oduševila sve nazočne jer su raznovrsnošću i brzinom naprosto tjerali goste u očaj. Sama činjenica da su domaći rukometaši primili samo 4 gola u nastavku (od kojih jedan u posljednjoj sekundi susreta) dovoljno govori sama za sebe! A cijelo drugo poluvrijeme na terenu su bili golobradi mladići (Ćosić, Suban, Glivetić, Lucević…) koji tek trebaju odigrati najbolje minute u dresu Rudara jer su godine i godine ispred njih.

Sudeći po tome kako su ozbiljno i angažirano odigrali obranu te kako su vješto završavali napadačke dionice može se samo ponoviti općepoznata – za budućnost rukometa u Rudama definitivno nema straha!

Igor Matijašić