Rudari pobjedom u Ivaniću preuzeli vrh

0
978


1. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA – SJEVER
8. kolo

MRK IVANIĆ – RK RUDAR  28:32 (12:17)

Na uvijek neugodnom gostovanju u Ivaniću, „Rudari“ su odigrali dobru utakmicu i zasluženo pobijedili rezultatom 32:28. Počelo je nezgodno za „Rudare“ jer su uz već ionako desetkovani igrački kadar, u 5. minuti ostali bez Filipa Skendrovića, nakon jednog brutalnog starta domaćeg igrača. Domaćini su grubostima pokušali nadoknaditi igračku kvalitetu i tako doći do bodova, ali „Rudari“ nisu nasjedali na provokacije i pametnom igrom u napadu kažnjavali su sve propuste domaće obrane. Od samog početka „Rudari“ su kontrolirali igru i održavali rezultatsku prednost od 5-6 pogodaka razlike da bi se na poluvrijeme otišlo sa sigurnom prednošću 17:12.

U nastavku „Rudari“ ne popuštaju i u 45. minuti imaju visoko i uvjerljivo vodstvo 27:19. Nekoliko izmjena u redovima „Rudara“ i jedno isključenje, domaćini koriste i rade seriju 4:0 te u 50. minuti dolaze na 23:27, čime utakmica opet dobiva rezultatsku neizvjesnost. „Rudari“ brzo sređuju redove i vraćaju stvari na svoje mjesto te podižu rezultat na 30:25, a u preostalom vremenu igra se gol za gol do konačnih i zasluženih 32:28.

Sedmom pobjedom i sa 14 osvojenih bodova u 8 kola, „Rudari“ su izbili na vrh prvenstvene ljestvice sa dva boda prednosti ispred ekipa Bjelovara i KTC-a što je odličan rezultat za pomlađenu i nažalost ozljedama prorijeđenu ekipu Rudara. U narednom 9. kolu „Rudari“ u svojoj dvorani dočekuju ekipu „Vidovca“  koja sa 11 osvojenih bodova zauzima odlično 4. mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Bit će to veliko iskušenje i pravi test mogućnosti za mladu ekipu „Rudara“, jer gosti iz Vidovca su kvalitetna i iskusna ekipa sa nizom igrača koji imaju iskustvo igranja Premijer lige.

Rudar: F. Cvetković; K. Skendrović; V. Runtas 7; F. Skendrović; M. Štajnkler 3; M. Škiljan; L. Gaća 4; D. Trčak 5; H. Tojčić 9 (5); T. Štajnkler 2; A. Guliš;                    D. Banjedvorec 2; E. Fresl; M. Trčak; M. Jurić; J. Žitković;