Rudari razgalili srca navijača

0
141

Paket24 Premijer liga
Liga za ostanak – 9. kolo

RUDAR – MOSLAVINA 31:23 (14:12)

RUDE – Sportska dvorana OŠ Rude. Gledatelja 300. Suci: Matija Gubica (Višnjevac) i Boris Milošević (Osijek). Delegat: Boris Čačić (Zagreb).

RUDAR: Otmačić, Kuhar (7+1), Žitković (1), Skendrović 3, Runtas 2, Jurić 1, M. Štajnkler 1, Škiljan, Gaća 11 (3), M. Trčak, T. Štajnkler, Špiler 4, Javor 1, Kasap 2, Vrpoljac 1, Starčević 5

TRENER: Tomislav Brnas

MOSLAVINA: Mudrinjak (13), Frdelja, Kligl 6, Vidoš, Masnec, Vučelić 2, Horvat, Lukes 1, Mrkalj, Vozab 5 (2), Slukan 1, Crnojević 5, Barta, Mihaljević 3, Kristić

TRENER: Hrvoje Cikoja

SEDMERCI: Rudar 4 (3), Moslavina 3 (2)

ISKLJUČENJA: Rudar 6 minuta (M. Štajnkler 2+2, Gaća), Moslavina 6 minuta (Vozab, Mihaljević, Horvat)

IGRAČ UTAKMICE: Lovro Gaća

U iznimno važnoj utakmici za ostanak u Premijer ligi igrači Rudara su zasluženo savladali goste iz Kutine te razgalili svoje navijače koji su ispunili dvoranu te, uz bubnjeve i sirene, nisu prestali navijati do posljednjeg zvižduka našeg najpoznatijeg sudačkog para.

Počelo je očekivano oprezno i podosta nervozno – razlika od jednog do dva pogotka čas je bila na jednoj, čas na drugoj strani. Gosti su imali raspoloženog Mudrinjaka na golu, a sva tri rudarska čuvara mreže iznimno teško su skupljali obrane.

U napadu je goste predvodio raznovrsni Vozab i hladnokrvni egzekutor Kligl, a u redovima domaćina iznimno „vruć“ bio je Lovro Gaća.

Igrači trenera Brnasa ipak su na odmor otišli s prednošću koja je mogla biti i veća – pokazatelj da su primili gol iz deveterca po isteku vremena (kroz blok!) dovoljno govori u igri u prvom dijelu.

Drugo poluvrijeme donijelo je, pak, igru po guštu domaćih navijača. Obrana se „posložila“, Kuhar je zaključao svoja vrata, Gaća je i dalje nemilice „trpao“ (zaustavio se na broju 11!), a pridodali su se i robusni Starčević te lucidni M. Trčak.

 

Deset minuta prije kraja Rudar ima pet pogodaka prednosti (24:19), a to kvalitetna momčad poput igrača iz Ruda ne može propustiti. Gosti su stali i ostalo je upitno tek kolika će biti prednost domaćih na kraju.

Završilo je s ogromnih + 8 i veliko slavlje moglo je početi…

Igor Matijašić

Foto Antonio Skendrović i Eduardo Mapilele