Rudari slomili tvrd orah

0
426

1.HRL SJEVER

11. kolo

RUDAR – KTC 29:26 (14:13)

RUDE – Sportska dvorana Rude.
Bez gledatelja.
Suci: Matija Brodić i Matija Hodžić (oba iz Zagreba). Nadzornik: Željko Živec (Sesvete).

RUDAR: Kuhar, Žitković (10), Otmačić, Skendrović, Runtas 2, M. Štajnkler 1, Škiljan, Gaća 2, M. Trčak, Suban, T. Štajnkler 9 (5), Vrpoljac 3, Javor 6, A. Trčak 6, Ćosić, Starčević

TRENER: Tomislav Brnas

KTC: Haman, Martinović (13), Marković 1, Ezgeta 10 (2), Mušlek, Tandara 1, Martinčić, Maričić 2, Kota, Perajica 7 (2), Mirosavljević 4, Harča, Vinković, Celovec, Masnec, Mršić 1

Trener: Dalibor Sokač

SEDMERCI: Rudar 5 (5), KTC 4 (4)

ISKLJUČENJA: Rudar 12 minuta (Starčević 2+2, T. Štajnkler, Skendrović, Gaća, Škiljan), KTC 8 minuta (Mirosavljević, Harča, Kota, Ezgeta)

IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Štajnkler

U zaostaloj utakmici 11. kola Rudar je svladao goste iz Križevaca u vrlo tvrdoj i izjednačenoj utakmici, a pobjednik je odlučen u samom finišu susreta.

Počelo je u ritmu gol za gol, a već u samom otvaranju susreta vidjelo se da će gosti biti iznimno “tvrd orah” jer su se u obrani postavili goropadno, stalno na granici isključenja, a u napadu su raspoloženi bili Ezgeta i Perajica. Ipak, sredinom prvog dijela domaćin pogotkom Runtasa odlazi na prvu osjetljiviju prednost (9:5 u 16. minuti) i činilo se da će steći dobru zalihu za nastavak. To se nije dogodilo prvenstveno zahvaljujući sjajnom Martinoviću na golu koji se razbranio i skinuo nekoliko zicera tako da Rudari na odmor odlaze tek s golom prednosti.

U nastavku sasvim otvorena utakmica koja je mogla otići i na drugu stranu jer je u 45. minuti na semaforu svijetlilo 19:20 (pogodak Ezgete iz sedmerca). Kod gostiju je i dalje sjajan bio tercet Martinović – Perajica -Ezgeta, priključivao se i Mirosavljević, a domaće je pogocima predvodio T. Štajnkler kome su se u napadu pridodavali A. Trčak i Javor. Svoj obol s nekoliko ključnih obrana dao je i Žitković, a važan pogodak u trenutku kad se lomio susret postigao je Gaća.

U samoj završnici domaćin je stekao prednost od dva zgoditka pa su gosti pokušavali presingom i jurnjavom po cijelom terenu (pokazalo se bezuspješno), a točku na i stavio je Tomislav Štajnkler te tako okrunio svoju odličnu rukometnu večer.

Igor Matijašić